Šitaip galėsite pasigaminti net keletą rūšių skanių naminių konservų!

REKLAMA

Svarbiausia yra nesusipainioti žuvų pjaustymo taisyklėse. Kai nupjaunami pelekai, uodega ir galva, tada pašalinamos vidinės dalys.

REKLAMA

Reikės:

1,5 kg žuvies

REKLAMA

2 kg didelių pomidorų

300 g svogūnų

REKLAMA

kvietinių miltų

augalinio aliejaus

REKLAMA

5 juodųjų pipirų

3 saldžiųjų paprikų

REKLAMA

4 lauro lapelių

4 česnakų

REKLAMA

60 ml 5 % acto

4 šaukštų cukraus

REKLAMA

2,5 šaukšto druskos

Gaminimas:

Apibarstykite žuvį 1,5 šaukšto druskos ir palikite inde 30 minučių.

REKLAMA

Nulupkite pomidorus ir perleiskite per mėsmalę (arba sutrinkite maišytuvu).

REKLAMA

Supjaustykite svogūnus plonais žiedeliais ir pakepkite dideliame aliejaus kiekyje (150 ml).

REKLAMA

Sudėkite pomidorus į keptuvę, taip pat sudėkite svogūnus, pipirus, lauro lapus, česnakus. Į masę įdėkite po 1 šaukštą druskos ir cukraus, įpilkite acto, sumaišykite ir užvirkite.

REKLAMA

Žuvį apvoliokite miltais ir kepkite iki auksinės rudos spalvos gerai įkaitintoje keptuvėje.

REKLAMA

Iškepus žuvį, leiskite jai atvėsti apie 40 minučių ir sudėkite į švarų stiklainį.

REKLAMA

Užpilkite žuvį verdančiu pomidorų padažu, kad jis būtų 2 cm žemiau stiklainio viršaus.

REKLAMA

Ant viryklės pastatykite didelį puodą. Į jį sudėkite stiklainius ir pripildykite puodą vandens, kad iki stiklainių viršaus liktų 3-4 cm tarpas. Užkaitinkite vandenį iki apie 70°C temperatūros.

REKLAMA

Uždenkite puodą dangčiu, kaitinkite vandenį apie 50 minučių.

REKLAMA

Užsukite dangtelius ant stiklainių ir palikite sterilizuotis dar 6 valandas. Palaukite, kol po sterilizavimo stiklainiai atvės.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].