Gardus mėsos ir bulvių apkepas su bešamelio padažu!

Mėsos ir bulvių apkepas su bešamelio padažu – skanus ir paprastas patiekalas. Tam nereikia papildomo garnyro ar jokio padažo. Tiesą sakant, tai yra sotūs pietūs ar vakarienė. Ir atrodo, kaip paprasti kotletai su bulvėmis, bet koks originalus patiekimas.

REKLAMA

mėsos ir bulvių apkepas

Manome, kad tokį patiekalą galima patiekti net ant šventinio stalo. Ir svečiai bus patenkinti. Prancūziškas „Bechamel“ padažas paprastiems kotletams suteikia ypatingo žavesio ir lengvo pikantiškumo. O kasdienį patiekalą paverčia vertu restorano! Tiek jūsų artimieji, tiek svečiai bus labai sužavėti.

REKLAMA

mėsos ir bulvių apkepas

Jums reikė:

REKLAMA

3 bulvės

bulvės

REKLAMA

500 gramų maltos jautienos

faršas

REKLAMA

1 skiltelė česnako

česnakas

REKLAMA

petražolių, paprikos pagal skonį

petražolės

REKLAMA

150 gramų „Mozzarella“ sūrio

sūris

REKLAMA

druska, pipirai

druska

REKLAMA

Padažui:

5 šaukštai sviesto

REKLAMA

sviestas

3 šaukštai kvietinių miltų

REKLAMA

miltai

800 mililitrų pieno

REKLAMA

pienas

2 šaukšteliai druskos

REKLAMA

druska

pusė šaukštelio muskato riešuto

REKLAMA

muskato riešutas

Gaminimas:

REKLAMA

Gaminkite padažą. Paimkite dvu puodus: į vieną supilkite pieną, į kitą – sviestą. Pašildykite pieną ir išlydykite sviestą. Į sviestą įpilkite miltų ir nuolat maišydami kepkite iki auksinės spalvos. Tada, nepaliaujant maišyti, į miltų mišinį įpilakite pieno. Masę užvirkite ir virkite 10 minučių. Į padažą įpilkite druskos ir muskato riešuto. Viską sumaišykite.

REKLAMA

Susmulkinkite žalumynus. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, suberkite žoleles, druską, pipirus, česnaką ir papriką. Viską išmaišykite. Bulves nulupkite ir virkite, kol bus pusiau išvirę. Tada nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

bulvės

REKLAMA

Paimkite kepimo indą ir padenkite aliejumi. Formos dugną ir kraštus apdėliokite bulvėmis. Iš maltos mėsos suformuokite nedidelius kotletukus ir išdėliokite ant bulvių. Tada paimkite likusias bulves ir mėsos kotletukus atskirkite vienas nuo kito. Viską užpilkite paruoštu padažu. Sūrį sutarkuokite ir pabarstykite ant patiekalo viršaus.

REKLAMA

Pašaukite į orkaitę, įkaitinta iki 200 laipsnių ir kepkite 15-20 minučių. Paruoštas mėsos ir bulvių apkepas puikiai dera su šviežių daržovių salotomis ir patiks ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.

mėsos ir bulvių apkepas

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].