Malta mėsa yra gana populiarus daugelio patiekalų ingredientas ir gali būti panaudota įvairiems patiekalams gaminti.

REKLAMA

Išbandykite ką nors naujo ir paruoškite šeimai šiuos originalius maltos mėsos „lizdelius“, ​​užpildytus grybais ir sūriu bei iškeptus orkaitėje, pagal „YouTube“ kanalo receptą.

Norint juos paruošti, jums reikės:

REKLAMA
  • 800 g maltos kiaulienos arba jautienos (arba abiejų mėsų mišinio)
  • 2 kiaušinių
  • 2 svogūnų
  • 300 g grybų
  • 100 g kietojo sūrio
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

Svogūną nulupkite, smulkiai supjaustykite ir suberkite į dubenį su malta mėsa.

REKLAMA

Taip pat įmuškite kiaušinį, pasūdykite, pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Antrąjį svogūną nulupkite, supjaustykite mažesniais pusžiedžiais ir įdėkite kepti į keptuvę su trupučiu aliejaus.

Suberkite supjaustytus grybus ir viską kartu troškinkite keptuvėje.

REKLAMA

Tuo tarpu kietąjį sūrį sutarkuokite su rupia tarka.

REKLAMA

Į lėkštę įpilkite šiek tiek aliejaus ir iš mėsos pradėkite formuoti vidutinio dydžio „lizdelius“.

Pirmiausia padarykite kukuliukus, kuriuose įspauskite skylutes, o paskui iš jų suformuokite mėsos „lizdelius“.

REKLAMA

Užpildykite juos tarkuotu sūriu, įdėkite troškintus grybus ir ant viršaus vėl užberkite tarkuoto sūrio sluoksnį.

REKLAMA

Kepkite iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.

REKLAMA

Viskas baigta!

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Vaizdo medžiaga:

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].