Pagaminti pasiseks visiems!

REKLAMA

Ingredientai ir paruošimas:

Tešlai jums reikės:

REKLAMA
  • Užvirinkite 250 ml vandens, įberkite 0,5 šaukštelio druskos ir įdėkite 100 g sviesto ir 180 g miltų.
  • Gerai išmaišykite, nenuimdami jos nuo viryklės, ir kaitinkite masę dar porą minučių ant silpnos ugnies.
  • Tada šiek tiek atvėsinkite ir įmuškite 1 kiaušinį, gerai išmaišykite, tada įmuškite antrą ir taip pat vėl gerai išmaišykite, tokiu pat būdu pakartokite su 4 kiaušiniais.
  • Kepimo skardą padenkite kepimo popieriumi (arba kepimo skardą galite patepti aliejumi).
  • Konditeriniu švirkštu išspauskite dešreles, 10 cm ilgio, apie 1,5 cm pločio. Tešlą taip pat galite paskleisti šaukštu.
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laipsnių ir kepkite eklerus apie 40-45 minutes, kol pagels.
  • Kepdami eklerus, jokiu būdu neatidarykite orkaitės!

Kremui: sumaišykite 1 puodelį cukraus ir 2 šaukštus miltų (su kaupu) su 4 tryniais. Gerai išmaišykite.

  • Intensyviai maišant, užpilkite karštu pienu (500 ml).
  • Uždėkite ant viryklės ir virkite, kol masė sutirštės. Tada atvėsinkite šį kremą, jis turi tapti dar tirštesnis.
  • Galite pridėti vanilinio cukraus arba kakavos miltelių.
  • Padarykite mažus pjūvius eklerų šone ir pripildykite juos kremu.
  • Ant viršaus papuoškite ištirpintu šokoladu.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].