Šį pyragą galima pavadinti vienu linksmiausių pyragų. Žvelgdamas į jį pajuntate nuotaikos pagerėjimą ir apetito atsiradimą.

REKLAMA

Tai tiesiog puikus receptas. Lengvas, gaivus, nepaliekantis abejingų!

REKLAMA

Aš bandžiau tai neseniai, o dabar mano namuose tai yra vienas iš mėgstamiausių receptų. Vos per 5 minutes tortas dingsta nuo stalo!

REKLAMA

Želė tortas su šviežiais vaisiais

Biskvitui reikės:

REKLAMA

2 kiaušiniai

REKLAMA

2 šaukštai cukraus

REKLAMA

8 g vanilinio cukraus

REKLAMA

2 šaukštai miltų

REKLAMA

15 g kepimo miltelių

REKLAMA

Sirupui:

125 ml vandens

REKLAMA

½ citrinos

REKLAMA

2 šaukštai cukraus

REKLAMA

Želės sluoksniui:

REKLAMA

800 ml vandens

REKLAMA

95 g vyšnių želė

REKLAMA

95 g agrastų želė

REKLAMA

2 šaukšteliai želatinos

REKLAMA

2 šaukštai vandens

REKLAMA

200 ml grietinėlės 30% riebumo

REKLAMA

2 šaukštai cukraus pudros

REKLAMA

300 g maltos varškės

REKLAMA

Dekoravimui:

1 kivis

REKLAMA

5 mėtų lapeliai

REKLAMA

Kaip gaminti tešlą:

REKLAMA

Paruoškite 24 cm skersmens formą ir įtieskite kepimo popieriumi. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų.

REKLAMA

Į juos įpilkite 2 šaukštus paprasto baltojo cukraus ir vanilinio cukraus. Maišydami maišytuvu mažiausiu greičiu, nepamirškite į mišinį pridėti trynių.

REKLAMA

Suberkite išsijotus miltus su kepimo milteliais. Tada atsargiai supilkite tešlą į formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite tešlą 40 minučių. Atvėsinkite gatavą biskvitą.

REKLAMA

Kaip pasigaminti želė:

Atskirai ištirpinkite želė 400 ml virinto karšto vandens ir supilkite į du dubenėlius. Kai želė sukietėja, supjaustykite kubeliais. Želatiną užpilkite 3 šaukštais vandens ir palikite išbrinkti.

REKLAMA

Pyrago gaminimas:

REKLAMA

Grietinėlę plakite mikseriu kol išsiplaks. Įberkite cukraus pudros. Želatiną ištirpinkite vandens vonioje. Tada atvėsinkite. 

REKLAMA

Įpilkite du šaukštus į plaktą grietinėlę ir viską gerai išmaišykite. Sudėkite smulkintą varškę ir likusią želatiną. Gautą mišinį išmaišykite ir suberkite į jį kubeliais supjaustytą želė.

REKLAMA

Gautą sūrio pyrago masę atsargiai sudėkite ant biskvito ir paskirstykite šaukštu. Gautą patiekalą atšaldykite 30 minučių arba kol sukietės.

REKLAMA

Papuoškite pyragą kivi griežinėliais ir mėtų lapeliais. Vietoj kivio galite naudoti braškes.

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].