Šis originalus užkandis atrodo puikiai ir jį labai patogu paimti rankomis. Be to, jūsų svečiai įvertins puikų skonį.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

300 g kietojo sūrio

REKLAMA

400 g šaldytų kalmarų

REKLAMA

2 šviežių agurkų

REKLAMA

2 virtų kiaušinių

REKLAMA

saujos svogūnų laiškų

REKLAMA

Gaminimas:

Sutarkuokite sūrį.

REKLAMA

Paruoškite keraminę lėkštę, ištepkite jos paviršių sviestu ir išdėliokite sūrį maždaug 12 cm apskritimu. Ištirpinkite sūrį mikrobangų krosnelėje vidutinio galingumo režimu.

REKLAMA

Kai sūrio blynas šiek tiek atvės, atsargiai jį nuimkite ir uždėkite ant stiklinės ar puodelio, kad sustingdamas įgautų reikiamą formą. Sudėkite visus ruošinius į šaldytuvą, o tuo metu paruoškite įdarą.

REKLAMA

Nuplaukite kalmarus ir sudėkite į karštą, sūdytą vandenį, užvirkite ir ištraukite, kad atvėstų.

REKLAMA

Tuo tarpu supjaustykite kiaušinius ir agurkus nedideliais kubeliais. Sumaišykite su smulkiai pjaustytais kalmarais ir svogūnais, sumaišykite su majonezu arba natūraliu jogurtu.

REKLAMA

Gautą įdarą taip pat reikia gerai atvėsinti.

REKLAMA

Ir tik prieš patiekiant sudėkite jį į sūrio krepšelius, papuoškite žalumynais arba citrinų griežinėliais.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].