bounty desertas

Ne veltui nekeptas desertas gavo savo pavadinimą – „Bounty“.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

300 gramų šokoladinių sausainių;

150 gramų sviesto;

REKLAMA

šimtas gramų kokoso drožlių;

vienas šaukštas kakavos miltelių;

REKLAMA

trys šaukštai cukraus pudros.

Sirupui

REKLAMA

120 mililitrų vandens;

3 šaukštai granuliuoto cukraus.

REKLAMA

Gaminimas:

Šokoladinius sausainius reikia susmulkinti į trupinius. Suberkite trupinius į gilų dubenį. Į sausainius įpilkite vieną šaukštą kakavos miltelių.

REKLAMA

Į stiklinę supilkite karštą vandenį, įpilkite tris šaukštus granuliuoto cukraus ir išmaišykite. Palaukite, kol cukrus visiškai ištirps.

REKLAMA

Į sausainių trupinius mažomis dalimis supilkite vandenį, kiekvieną kartą gerai išmaišydami. Kol gausite tolygią masę.

REKLAMA

Dabar reikia paruošti įdarą. Atskirame inde išlydykite sviestą, kambario temperatūroje. Sviestą gerai išsukite šakute, įpilkite cukraus pudros ir kokosų.

REKLAMA

Viską sumaišykite šakute iki vientisos masės. Stalą ištieskite lipnia plėvele, ant jos iškočiokite tešlą. Turėtumėte gauti stačiakampį sluoksnį, kurio storis yra apie 5 milimetrus.

REKLAMA

Paskirstykite kokosų įdarą per visą tešlos paviršių, nepasiekdami maždaug vieno centimetro kraštų. Viską susukite į ritinį.

REKLAMA

Gautą ritinį apvyniokite plėvele ir įdėkite į šaldytuvą porai valandų. Tada supjaustykite porcijomis ir patiekite.

REKLAMA

Tortas “Sniego pūkas”. Papuoškite šeimos švenčių stalą!

Tortas

REKLAMA

Būna situacijų, kai nėra laiko ir noro išbandyti sudėtingus receptus. Ypač, jei nepaprastai norite saldumynų. Šis tortas yra idealus sprendimas, jei netrukus sulauksite svečių ar tiesiog nenorite gaišti laiko maisto gaminimui.

Tai yra variantas, kurį šiandien jums siūlome. Tortas „Sniego pūkas“ atrodo labai įspūdingai: citrinos želė po karamelizuotų kokosų dribsnių „antklode“. Jo subtilus skonis ir lengva tekstūra patiks visiems, mėgstantiems lengvus desertus.

REKLAMA

Tortas

Jums reikės:

  • Sausainiai 100 g
  • Citrinų želė 2 vnt.
  • Varškė 500 g
  • Cukraus pudra 3 šaukštai
  • Vanilinis cukrus 10 g
  • Grietinė 250 g
  • Sviestas 35 g
  • Cukrus 35 g
  • Kokosų drožlės 70 g

Gaminimas:

Citrinų želė ištirpinkite karštame vandenyje ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Varškę išplakite, o grietinę sumaišykite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Tuomet varškę po truputį supilkite į grietinę ir viską išplakite iki vientisos sodrios masės.

REKLAMA

Į varškės ir grietinės masę įpilkite atvėsusią skystą želė, plakdami mažu greičiu.

REKLAMA

Tortas

Kepimo indą padenkite plėvele, sudėkite sausainius vienu sluoksniu, o varškės masę – ant viršaus. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite cukrų ir kokosus. Kepti maišant, kol pasidarys aukso rudos spalvos ir leiskite atvėsti.

REKLAMA

Pabarstykite varškę keptomis kokosų drožlėmis ir padėkite želė tortą į šaldytuvą per naktį.

REKLAMA

Tortas

Jei jūsų šeima nemėgsta kokoso, galite jį pakeisti smulkintais riešutais, tarkuotu šokoladu, trupiniais iš sausainių ar migdolais. Su tokiu desertu jausitės tarsi septintame danguje! Skanu, originalu, gražu, be nereikalingų rūpesčių.

Varškės pyragas su vyšnių želė. Nepaprastai skanus desertas

Varškės pyragas su vyšnių želė. Nepaprastai skanus desertas

REKLAMA

Varškės pyragas patinka daugeliui, tačiau jei jis dar ir su vyšnių želė… Šiam desertui tiesiog nėra abejingų, jis tiks tiek šventei, tiek prie rytinės kavos puodelio.

Varškės pyragas

REKLAMA

Šį desertą visi mėgsta dėl daugelio priežasčių. Pirma, paruošiamas yra paprastas ir greitas. Antra, varškės pyragas su vyšnių želė sujungia kelis skonius iš karto. Visų pirma, tai yra malonus vyšnių rūgštumas ir švelniai saldus varškės sluoksnis. Mes rekomenduojame cukrų pakeisti kondensuotu pienu, kad varškės sluoksnis būtų tvirtesnis.

Varškės pyragas

Jums reikės:

REKLAMA
  • 25 g želatinos
  • 350 ml vandens
  • 300 g varškės
  • 1 valgomasis grietinės
  • 2 šaukštai kondensuoto pieno
  • 400–500 g šviežių ar šaldytų vyšnių
  • 5 šaukštai cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 2 šaukštai miltų
  • 1 šaukštas kakavos
  • žiupsnelis druskos
  • vanilės pagal skonį

Gaminimas:

Želatiną užpilkite 150 ml šalto vandens ir atidėkite. Želatina turėtų išsipūsti.

Varškę sutrinkite. Jei jūsų varškėje yra daug skysčio, būtinai nupilkite. Į varškę įpilkite grietinės ir kondensuoto pieno. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Į puodą suberkite vyšnias, įpildami 150-200 ml vandens. Užvirkite uogas. Tada išjunkite ir įpilkite 2 šaukštus cukraus. Išmaišykite.

REKLAMA

Varškės pyragas

Biskvitui, kiaušinius išplakite iki purių putų. Tada supilkite likusį cukrų, vanilę ir druską. Vėl išplakite. Toliau išsijokite kakavą ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Supilkite tešlą į kepimo indą. Tačiau nepamirškite formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Kepkite pyragą apie 10 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Vyšnias gerai išmaišykite su želatina. Vyšnių sultys turėtų šiek tiek pastovėti ir tapti panašios į želė.

Išimkite biskvitą iš formos ir apverskite blizgia puse žemyn. Įdėkite atgal į formą, padengtą nauju kepimo popieriumi. Jei norite, pamirkykite pyragą vyšnių sultimis ar konjaku.

REKLAMA

Tada varškės masę supilkite ant pyrago ir švelniai išlyginkite. Įdėkite vyšnių sluoksnį ir švelniai supilkite vyšnių sultis su želatina.

Varškės pyragas

REKLAMA

Leiskite pyragui šiek tiek pastovėti kambario temperatūroje. Tada padėkite į šaldytuvą, kol jis sukietės.

REKLAMA

Varškės pyragas

Puikus varškės pyragas su vyšniomis yra paruoštas! Po 1-2 valandų galite patiekti desertą su arbata ar kava. Toks skanėstas nustebins svečius.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].