Šis pyragas tiesiog tirpsta burnoje…

Jums reikės:

2 puodeliai miltų

1 kg obuolių

150 g sviesto

0,5 šaukšto greitinės

1/2 šaukštelio sodos

1 šaukštelis acto

1 valgomasis šaukštas cukraus

1 kiaušinis

Gaminimas:

  1. Persijokite miltus ir sumaišykite su minkštu sviestu. Supilkite 0,5 stiklinės vandens ir gerai išmaišykite.

2. Į tešlą įpilkite sodą sumaišytą su actu, suminkite minkštą tešlą, kad neliptų prie rankų.

3. Nulupkite obuolius, išimkite šerdį ir supjaustykite plonomis riekelėmis.

4. Tešlą įtieskite į kepimo indą, tada suberkite obuolius.

5. Kremui sumaišykite 1 puodelį grietinės, 1 šaukštą cukrus, kiaušinį ir 2 šaukštus miltų, sumaišyti su maišytuvu. Kremas turi būti skysta.

6. Supilkite kremą ant tešlos su obuoliais ir pašaukite kepti 200 laipsnių 45-50 minučių.

7. Atvėsinkite tortą ir pabarstykite cukraus pudra.

Šaltinis

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].