Vaikai šio pyrago laukia tarsi didžiausios šventės, o svečiai neretai prašo jo recepto. Atsargiai: galite tiesiog nuryti liežuvį!

REKLAMA

Jums reikės:

2 kiaušinių

REKLAMA

200 g sviesto

100 g cukraus

REKLAMA

200 g grietinėlės

1 pakelio kepimo miltelių

REKLAMA

500 g kvietinių miltų

žiupsnelio druskos

REKLAMA

vanilės ekstrakto

Pyrago pertepimui:

REKLAMA

500 g slyvų džemo

500 g abrikosų džemo

REKLAMA

500 g braškių uogienės

200 g maltų graikinių riešutų

REKLAMA

Kaip gaminti?

REKLAMA

Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, įdėkite vanilės esencijos, įpilkite grietinėlės.

Išplakite kiaušinius, supilkite į bendrą tešlos masę. Gerai išmaišykite visus ingredientus, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi būti vienalytė.

REKLAMA

Po 10–15 minučių padalykite tešlą į 4 lygias dalis. Kiekvieną šių dalių iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, dėkite pirmąjį tešlos sluoksnį. Slyvų džemą sumaišykite su maltais graikiniais riešutais, ir gautu mišiniu ištepkite tešlą.

REKLAMA

Dėkite antrą tešlos sluoksnį, jį ištepkite abrikosų džemu. Tuomet dėkite trečiąjį tešlos sluoksnį, kurį ištepkite braškių uogiene. Galiausiai dėkite ketvirtąjį tešlos sluoksnį.

Pyrago viršų subadykite šakute, kepkite iki 180 ° C įkaitintoje orkaitėje. Po 30-35 minučių pyragas turėtų būti įgijęs auksinį atspalvį. Patikrinkite, ar pyragas iškepęs, ir pabarstykite cukraus pudra.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].