Išbandžiau šį gardų pyragą pagal ponios Danice receptą. Tai tikrai fantastiškas ir labai labai greitas receptas! Jei norite sultingo varškės deserto, būtinai išbandykite ir jūs!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 4 vnt. kiaušinių
  • 150 g cukraus
  • 100 ml aliejaus
  • 100 ml pieno
  • 250 g paprastų miltų
  • 1/2 pakelio kepimo miltelių

Įdarui:

REKLAMA
  • 250 g varškės
  • Tarkuotos citrinos žievelės
  • 2 šaukštų cukraus
  • 2 šaukštų manų kruopų
  • Konservuotų persikų

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Išplakite 4 kiaušinius su 150 g  cukraus iki putų konsistencijos.

Tada įpilkite 100 ml aliejaus, 100 ml pieno ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

Sumaišykite 250 g persijotų paprastų miltų ir pusę pakelio kepimo miltelių. Visa tai gerai išmaišykite šluotele.

25 × 30 kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir supilkite tešlą.

REKLAMA

Paruoškite įdarą:

Sumaišykite 250 g varškės su tarkuota citrinos žievele, 2 šaukštais cukraus ir 2 šaukštais manų kruopų.

REKLAMA

Į tešlą varškę sudėkite nedideliu šaukštu – gausis nedideli varškės kauburėliai.

Nuo konservuotų persikų nupilkite skystį ir supjaustykite vaisius į šiek tiek mažesnius gabalėlius.

REKLAMA

Sudėliokite persikus tarp varškės ir tešlos įdaro.

Taip paruoštą pyragą dėkite į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę.

REKLAMA

Kepkite apie pusvalandį. Kadangi kiekviena orkaitė kepa skirtingai, tešlą patikrinkite dantų krapštuku.

REKLAMA

Leiskite pyragui atvėsti ir galite supjaustyti nedideliais gabaliukais.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].