Suaugusieji ir vaikai mėgsta šį užkandį, kurį pasigaminti galite pagal receptą iš „YouTube“ kanalo. Jis skanesnis net už klasikinius dešrainius!
Jums reikės:
- 1 kiaušinio
- 200 ml šilto pieno
- 200 ml šilto vandens
- 100 ml alyvuogių aliejaus
- 10 g sausų mielių
- 1 šaukšto cukraus
- 660 g paprastų miltų
- 1 šaukštelio druskos
- 400 g kreminio sūrio
- 3 šaukštų pieno
- Svogūnų laiškų
- 20 dešrelių
- 100 g sūrio
Aptepimui:
- 1 kiaušinio trynio
Gaminimo eiga:
Į dubenį įmuškite kiaušinį ir išplakite.
Tada supilkite stiklinę šilto pieno, stiklinę šilto vandens, 1/2 stiklinės alyvuogių aliejaus ir sumaišykite sausas mieles su cukrumi.
Viską gerai išmaišykite.
Miltus sumaišykite su šaukšteliu druskos ir išmaišykite vientisą tešlą.
Tešlą sudėkite į dubenį, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje apie 40 minučių fermentuotis.
Tuo tarpu kreminį sūrį sumaišykite su 3 šaukštais pieno.
Suberkite susmulkintus svogūnų laiškus ir išmaišykite.
Supilkite mišinį į konditerinį maišelį.
Pakilusią tešlą perkelkite ant miltais pabarstytos lentelės.
Iš tešlos suformuokite storesnį cilindrą.
Supjaustykite į 10 maždaug lygių dalių.
Kiekvieną gabalėlį pabarstykite miltais ir pirmiausia suformuokite nedidelį kepaliuką.
Tada švelniai suformuokite ilgą juostelę.
Taip iškočiokite kiekvieną tešlos dalį ir konditeriniu maišeliu ant jos išspauskite paruošto mišinio juostelę.
Ant kiekvieno gabalėlio uždėkite po 2 dešreles ir susukite į tešlą.
Pabarstykite trupučiu miltų ir padarykite lygius volelius, kurių viršų supjaustykite vienodu atstumu (nepjaukite iki apačios) ir išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Viršų aptepkite plaktu kiaušinio tryniu, pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite iki 160°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
Galiausiai galite aptepti pomidorų padažu, supjaustyti griežinėliais ir patiekti.
Skanaus!
Vaizdo įrašo medžiaga: