Ypatingas receptas, kurį tikrai verta išbandyti!

REKLAMA

Mes radome jums šį receptą „YouTube“ kanale.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 2 kg pomidorų;
  • 2 paprikų;
  • ryšulėlio petražolių;
  • ryšulėlio kalendros;
  • 1-2 česnako galvučių;
  • aitriosios paprikos (nebūtina);
  • arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • arbatinio šaukštelio kalendros sėklų;
  • 1 didelės morkos arba 2 mažų morkų;
  • svogūno;
  • 100 ml rafinuoto saulėgrąžų aliejaus;
  • 60 ml 9% acto;
  • 4 šaukštų cukraus;
  • 2 šaukštų druskos.

Iš šių ingredientų paruošite 3 vieno litro talpos stiklainius marinuotų korėjietiško stiliaus pomidorų.

REKLAMA

Gaminimo eiga:

  1. Pomidorų kotelį nupjaukite ir perpjaukite pomidorus per pusę arba išilgai (priklausomai nuo dydžio).

REKLAMA

Įdėkite juos į gilų dubenį.

  1. Svogūną supjaustykite kubeliais ir apkepkite saulėgrąžų aliejuje, kol suminkštės ir įgaus auksinę spalvą.
  2. Supjaustykite morkas plonomis juostelėmis.
  3. Iš paprikų ir aitriųjų paprikų išimkite sėklas. Supjaustykite trumpomis, storomis juostelėmis ar griežinėliais.

REKLAMA
  1. Į dubenį, kur yra sudėti pomidorai, suberkite morkas ir paprikas.
  2. Įdėkite susmulkintus česnakus, garstyčių sėklas, maltus juoduosius pipirus, actą, druską ir cukrų.

  1. Įdėkite keptą svogūną su visu aliejumi. Labai gerai išmaišykite.

REKLAMA
  1. Įberkite susmulkintas žoleles (petražoles ir kalendras). Dar kartą išmaišykite.

  1. Palikite daržoves marinuotis 3 valandas kambario temperatūroje. Uždenkite dangčiu ir viską dar kartą pamaišykite kas 30 minučių. Iš jų turi išsiskirti gana daug sulčių.

REKLAMA

  1. Pomidorus su visomis daržovėmis kiek įmanoma talpiau sudėkite į sterilizuotus (1 litro talpos) stiklainius: arba sudėkite visas daržoves kartu arba keiskite pomidorų sluoksnius su likusiomis daržovėmis. Mes sudėjome pomidorus į talpą, kad gautume gražius, tvarkingus stiklainius.

REKLAMA

  1. Pabaigoje į stiklainius supilkite likusį marinatą ir uždenkite sterilizuotais dangteliais.

REKLAMA
  1. Stiklainius sudėkite į aukštą puodą, kurio dugnas išklotas švaria šluoste. Į puodą įpilkite šalto vandens, kad jis padengtų ¾ stiklainių aukščio.

  1. Ant silpnos ugnies sterilizuokite stiklainius 20 minučių nuo vandens užvirimo.

REKLAMA
  1. Išimkite juos po vieną iš vandens ir sandariai uždarykite.

  1. Apverskite stiklainius dangteliais žemyn ir uždenkite šilta antklode, kol jie visiškai atvės.

REKLAMA
  1. Padėkite stiklainius į įprastą laikymo vietą.

Išbandykite kartu su artimaisiais!

Gero apetito!

Vaizdo medžiagą žiūrėkite čia:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].