Pabodo sumuštiniai? Išbandykite kai ką naujo: svečiai bus tikrai nustebinti! Galite net neabejoti, kad sulauksite ne vieno prašymo pasidalinti šiuo gana neįprastu receptu.

REKLAMA

Jums reikės:

4 kiaušinių;

REKLAMA

4 šaukštų natūralaus jogurto;

2 šaukštų kvietinių miltų;

REKLAMA

3 šaukštų kukurūzų miltų;

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;

REKLAMA

1 arbatinio šaukštelio druskos;

3 šaukštų aliejaus;

REKLAMA

Vidutinio dydžio cukinijos (maždaug 500 g);

200 g fermentinio sūrio;

REKLAMA

100 g pjaustyto kumpio (arba bet kokios kitos mėsos);

Petražolių (pagal skonį).

REKLAMA

Kaip gaminti?

Suplakite kiaušinius, suberkite miltus ir kepimo miltelius, įberkite druskos, supilkite aliejų. Viską gerai išplakite.

REKLAMA

Nuplaukite ir nulupkite cukinijas, sutarkuokite. Įberkite šiek tiek druskos, nusunkite išsiskyrusias sultis. Suberkite cukinijas į paruoštą tešlą, viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, patepkite aliejumi, ir supilkite gautą masę. Kepkite iki 220 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje (apie 15 minučių).

REKLAMA

Dar karštą iškeptą „paplotį“ ištepkite natūraliu jogurtu, pabarstykite smulkintų petražolių. Sudėkite kumpio griežinėlius, pabarstykite tarkuoto fermentinio sūrio.

REKLAMA

Cukinijų „paplotį“ susukite, palaukite kol atvės. Įdėkite 1-2 valandoms į šaldytuvą, o tuomet supjaustykite riekelėmis ir patiekite.

REKLAMA

Skanaus!

Cukinijų blynai be miltų: skanūs ir labai sveiki, išbandykite!

Cukinijų blynai be miltų: skanūs ir labai sveiki, išbandykite!

REKLAMA

Vasarą daugumai žmonių patinka lengvesni valgiai, kurie neapkrauna skrandžio, todėl cukinijų blynai yra puikus pasirinkimas. Receptas tikrai lengvas, kiekvienas sugebės išsikepti.

REKLAMA

Reikės:

  • 150 g fetos sūrio;
  • 2 valgomųjų šaukštų grietinės;
  • 2 skiltelių česnako;
  • saujos graikinių riešutų;
  • saujos krapų ir petražolių;
  • 2 vidutinio dydžio cukinijų;
  • 4 kiaušinių;
  • druskos pagal skonį.

Gaminimas:

Smulkiai supjaustykite krapus ir petražoles ir supilkite į trintuvą kartu su česnaku ir graikiniais riešutais. Viską sutrinkite. Atskirame dubenyje sumaišykite fetos sūrį (arba bet kokį kitą sūdytą sūrį) su grietine. Supilkite trintuvo mišinį ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

cukinijų blynai

Nuplaukite cukiniją ir nupjaukite jos galus. Sutarkuokite, apibarstykite druska ir palikite pastovėti, kad išsiskirtų sultys.

REKLAMA

Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, pasūdykite juos druska. Iš cukinijų nupilkite sulčių perteklių ir sudėkite jas į kiaušinius.

cukinijų blynai

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus. Iš cukinijų masės formuokite blynus ir kepkite.

Ant blynų viršaus uždėkite žolelių ir grietinės mišinį ir susukite blynus keptuvėje. Jei norite, įdarą galite dėti ir kitokį.

REKLAMA

Cukinijų blynai tikrai patiks visai šeimynai. Pažiūrėkite video:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].