Duona, kaip pas močiutę. Būtinai išsisaugokite šį receptą

Ši duona tikrai taps jūsų mėgstamiausia. Ji labai gardžiai kvepia, o jos skonis – tiesiog pasakiškas. Būtinai išsisaugokite receptą, kad galėtumėte juo pasidalinti su kitais.

REKLAMA

Ingredientai:

  • 2 su puse puodelio (625 ml) šilto vandens;
  • 1 šaukštas sausų mielių;
  • 1 šaukštas cukraus;
  • 6 puodeliai (1 500 ml) miltų;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos;
  • 1/4 puodelio (65 ml) ištirpinto sviesto.

REKLAMA

Gaminimas:

1. Į didelį dubenį įpilkite 1/2 puodelio karšto vandens. Sudėkite mieles ir cukrų. Palikite pastovėti kokias 5 minutes, kol mielės pradės reaguoti.

2. Supilkite likusį vandenį ir pusę miltų. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

duona

3. Supilkite likusius miltus, druską ir sviestą. Išmaišykite.

REKLAMA

4. Leiskite tešlai pastovėti maždaug 8 minutes, tuomet suformuokite rutulį ir padėkite į dubenį.

5. Uždenkite dubenį medvilniniu skudurėliu ir palikite pastovėti 1,5 valandos, kol tešla padidės dvigubai.

REKLAMA

duona

6. Pasibaigus šiam laikui, vėl išimkite tešlą.

REKLAMA

7. Paminkykite ir vėl padėkite į dubenį, uždenkite ir palikite pastovėti dar valandą.

8. Įkaitinkite orkaitę iki 190° C laipsnių.

REKLAMA

9. Kepkite 30-35 minutes.

REKLAMA

10. Palaukite, kol iškepusi duona atvės, supjaustykite ją ir mėgaukitės. Jei išsikepėte labai daug duonos, galite ją užsišaldyti ir sunaudoti vėliau!

Skanaus!

REKLAMA

duona

Itališka „Ciabatta“ duona, išsikepkite ją savo namuose patys!

Itališka „Ciabatta“ duona, išsikepkite ją savo namuose patys!

REKLAMA

„Ciabatta“ duonoje yra stebėtinai mažai kalorijų. Tai rodo, kad tinkamai paruoštuose tokio tipo kepiniuose yra daug mažiau angliavandenių nei kituose. Ir viskas dėka ilgalaikio rūgimo: tešla ilgai gaminama, ir per tą laiką joje susidaro naudingosios rūgštys.

Kaip ir daugelį itališkų patiekalų , šią duoną galima ir reikia gaminti namuose! Be jokio duonos aparato ar specialaus sūrio. Todėl mes atkreipiame jūsų dėmesį į „Ciabatta“ receptą, pagal kurį ji gausis nuostabi, su traškia auksine pluta.

REKLAMA

„Ciabatta“

Jums reikės:

  • Kvietiniai miltai 450 g
  • Vanduo 400 ml
  • Mielės 2 g
  • Druska 1 šaukštelis

Gaminimas:

Išsijokite miltus (400g) į didelį dubenį su aukštais kraštais, kuriame minkysite tešlą. Įpilkite druskos ir išmaišykite.

REKLAMA

Supilkite mieles į šiltą vandenį (viskas gerai, 2 g mielių ir 400 ml vandens). Tada lėtai į miltus įpilkite vandens su mielėmis, sumaišykite, kad gautųsi tešla.

REKLAMA

„Ciabatta“

O dabar pagrindinis dalykas: indą uždenkite audiniu ir palikite tešlą fermentuotis kambario temperatūroje mažiausiai 12 valandų (daugiausia 20). Dėl šios priežasties tešla pasirodys tokia, kokia turėtų būti tikra „Ciabatta“.

REKLAMA

Ant stalo supilkite likusius 50 g miltų, atsargiai išklokite tešlą ant stalo, šiek tiek minkykite ir uždenkite. Leiskite pastovėti dar 2–3 valandas.

REKLAMA

„Ciabatta“

Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių. Tešlą sudėkite į karštą formą. Ir įdėkite į orkaitę. Įdėkite karšto vandens indą orkaitės apačioje.

REKLAMA

Kepkite duoną 20 minučių. Tada pašalinkite vandens indą ir kepkite dar 15 minučių.

„Ciabatta“

Naminės duonos verta laukti. Daugiausia todėl, kad žinote, iš ko jis pagamintas. Antra, tai unikali galimybė išbandyti ją šviežią. Trečia, namuose jis skanesnis. „Ciabatta “ patiekiama su sriubomis ir troškiniais, ji valgoma lygiai taip pat arba naudojama kaip pagrindas kitam italų nacionaliniam patiekalui – bruschetta. Šis receptas taip pat tinka tiems, kurie mėgsta baltą duoną, bet kuriuos persekioja mintys apie pamirštą juosmenį.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].