Mes su jumis dalinamės skaniausio torto, kurio visi norės, receptu.

REKLAMA

Neįmanoma jo ne įsimylėti. Nuo pirmojo kąsnio jis išves jus iš proto. Šis tortas yra tiesiog dieviškas.

REKLAMA

Jis puikiai tiks šventiniam stalui. O svečiai bus maloniai nustebinti jo skoniu. Taigi, nedvejokite ir kitai šventei pagaminkite pagal šį receptą, o paskui juo naudokitės ir ateityje.

REKLAMA

Ingredientai

REKLAMA

Biskvitui

6 kiaušiniai

REKLAMA

200 g cukraus

REKLAMA

125 g margarino

REKLAMA

pusė šaukštelio kepimo miltelių

REKLAMA

400 g miltų

REKLAMA

Kremui

REKLAMA

200 g cukraus

REKLAMA

300 g sviesto

REKLAMA

1 kiaušinis

REKLAMA

3 šaukštai pieno

REKLAMA

2 šaukštai kakavos

REKLAMA

30 g juodojo šokolado

REKLAMA

300 g šaldytų vyšnių

REKLAMA

100 ml brendžio

REKLAMA

glazūrai

2 šaukštai granuliuoto cukraus

REKLAMA

2 šaukštai grietinės arba grietinėlės

REKLAMA

pusantro šaukšto kakavos

REKLAMA

pusė šaukšto sviesto

REKLAMA

Gaminimas

REKLAMA

Pirmiausia reikia į plaktuvą sudėti kiaušinius ir supilti cukrų. Viską išmaišykite ir sudėkite minkštą sviestą, kepimo miltelius ir miltus. Viską išmaišykite.

REKLAMA

Kepimo indą sutepkite aliejumi ir pabarstykite manų kruopomis. Tada supilkite paruoštą tešlą.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir įdėkite tešlą pusvalandžiui. Iškepus atvėsinkite.

REKLAMA

Tada perpjaukite biskvitą per pusę, apatinė dalis turi būti didesnė. Viduryje išskobkite vietą įdarui. Turi būti panašu į biskvitinį dubenį.

REKLAMA

Atitirpinkite vyšnias. Tada užpilkite sultimis ir brendžiu. Toliau reikia gaminti kremą, tam  sumaišykite minkštą sviestą, kiaušinius ir cukrų. Viską išmaišykite.

REKLAMA

Paimkite puodą ir supilkite pieną, du šaukštus granuliuoto cukraus ir kakavos. Tada prieš užverdant uždenkite.

REKLAMA

Po dviejų minučių supilkite sviesto ir kiaušinių mišinį ir su šluotele viską tolygiai išmaišykite.

REKLAMA

Atskirame inde sumaišykite biskvito minkštimą, vyšnias su brendžiu ir grietinėlės mišiniu. Gerai sumaišykite paruoštą masę su šokoladu.

REKLAMA

Biskvitą sudrėkinkite su vyšnių sultimis ir paruoštą kremą sudėkite į paruošta biskvito įdubą. Tada uždenkite antrą biskvito dalį ir vėl apšlakstykite vyšnių sultimis.

REKLAMA

Tuomet imamės glazūros paruošimo. Norėdami tai padaryti, sumaišykite grietinėlę, kakavą ir granuliuotą cukrų. Užvirkite ir pridėkite sviesto.

REKLAMA

Gerai išmaišykite ir aptepkite tortą. Pabarstykite tarkuotu šokoladu ir papuoškite pagal savo skonį.

REKLAMA

Tuomet per naktį palaikykite šaldytuve, kad visas susigertų.

REKLAMA

Skanaus!

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].