Artėja šventinis laikotarpis, kai norėsite palepinti savo šeimą ir draugus prabangiausiais skanėstais.

REKLAMA

Ant stalo netruks patiekalų, kurie bus ne tik kvapnūs, bet ir malonūs akiai.

REKLAMA

Būtinai išbandykite šį ypatingą vytintos kiaulienos receptą, nes tai tikras delikatesas!

Šis mėsos paruošimo receptas iš „YouTube“ kanalo bus tikrai naujo skonio atradimas.

REKLAMA

Norite sužinoti, koks yra receptas? Šio patiekalo pavadinimas – „Bastruma“ arba „Pastrima“.

REKLAMA

Tai vytinta aštri mėsa, kuri yra labai populiari visame pasaulyje ir mėgstama daugelyje pasaulio šalių. Šį receptą parsivežiau iš Baltarusijos, ir jis man taip patiko, todėl visada gaminu pagal jį prieš šventes.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1,5 kg kiaulienos nugarinės
  • 1 kg druskos
  • Juodųjų maltų pipirų
  • Raudonosios paprikos miltelių
  • Džiovintų česnakų
  • Maltos kalendros
  • Adžikos prieskonių mišinio

Gaminimo eiga:

Paimkite dubenį ir suberkite į jį pusę kilogramo druskos.

REKLAMA

Ant druskos uždėkite visą kiaulienos nugarinės gabalą.

REKLAMA

Ant viršaus apiberkite kitą pusę druskos.

Dubenį sandariai uždenkite folija.

REKLAMA

Palikite mėsą su druska 3 dienas vėsioje vietoje, kad gerai įsisūrėtų.

Mėsą tikrinkite kas 12 valandų.

REKLAMA

Jei reikia, dar užberkite papildomai druskos.

Po 3 dienų išimkite mėsą iš druskos ir gerai nuplaukite.

REKLAMA

Sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu.

REKLAMA

Palikite mėsą šaltame vandenyje 3-5 valandoms, kas pusvalandį keisdami vandenį.

Dubenyje sumaišykite džiovintus česnakus, maltus juoduosius pipirus, raudonąsias aitriąsias paprikas, džiovintą Adžiką bei maltą kalendrą.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite.

Išimkite mėsą iš šalto vandens ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.

REKLAMA

Tada padėkite ją ant lentelės.

Mėsą kruopščiai apvoliokite paruoštame prieskonių mišinyje, kad prieskoniai priliptų iš visų pusių.

REKLAMA

Suvyniokite mėsą į marlę ir suriškite virvele.

Pakabinkite mėsą sausoje, vėsioje vietoje, kad džiūtų 2-4 savaites.

REKLAMA

Galite džiovinti, pavyzdžiui, pravėrus langą virtuvėje.

REKLAMA

Viskas baigta!

Po to tereikės mėsą tik išvynioti ir supjaustyti.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Instrukcijas vaizdo medžiagoje rasite čia:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].