Kiekvienas gali lengvai pasigaminti sotų ir skanų užkandį iš kiaulienos pagal šį receptą. Nusipirkę visus reikiamus ingredientus, taip pat susiradę reikiamus indus bei įrankius ir radę tinkamą plastikinį buteliuką, galite pradėti darbus virtuvėje! Garantuojame, kad dešra savo skoniu tikrai nenusileis pirktinėms dešroms.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 vnt. kiaulės kulninės arba apie 3,5 kg
  • 2–3 lauro lapų
  • 1 svogūno
  • 2 valg. š. druskos
  • 10 skiltelių česnako
  • 4–6 žirnelių juodųjų pipirų

Jei turimi kulninės gabalai netelpa į puodą – suskaldykite juos kirviu ar padalinkite naudodami peilį į tokio dydžio gabaliukus, kad tilptų į puodą. Užpilkite mėsą vandeniu ir palikite kambario temperatūroje maždaug valandai laiko.

REKLAMA

Po valandos vandenį puode pakeiskite nauju. Į puodą įberkite druskos, pipirų, lauro lapų bei įdėkite svogūną. Mėsą su prieskoniais virkite ant silpnos ugnies maždaug 3,5–4 valandas. Išvirusią mėsą išgriebkite iš sultinio ir palikite atvėsti. Kai mėsa atvės, nuimkite ją nuo kaulų, o didelius mėsos gabalus dar šiek tiek susmulkinkite.

REKLAMA

Nukaulintą mėsą dėkite į dubenį, ten pat berkite susmulkintus česnakus bei užpilkite šaukštą sultinio. Viską gerai sumaišykite. Tada gautą masę sudėkite į turimą plastikinį butelį nupjautu kaklu. Tokiam kiekiui mėsos greičiausiai reikės 2–3 butelių. Dėdami mėsą vis paspauskite šaukštu. Butelio viršų uždenkite maistine plėvele ar maišeliu ir palikite „dešrą“ 6–8 valandoms, kad sustingtų.

REKLAMA

Detalesnė instrukcija vaizdo įraše:

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].