Desertas

Kiekviena namų šeimininkė turi savo mėgstamus desertus: tokius, kurie visada sukelia malonumą namuose ir yra akimirksniu suvalgyti, tačiau tuo pat metu yra paruošiami greitai ir lengvai. Man šis desertas – vyšnių pyragas.

REKLAMA

Ir visai nesvarbu, ar tai šviežios vyšnios, ar šaldytos, nes nepaisant metų laiko ar oro už lango, šis pyragas gali suteikti tikros vasaros pojūtį!

Desertas

REKLAMA

Kas gali būti geriau nei švelnus, saldus biskvitas ir kvapnios vyšnios! Švelnus rūgštus ir šiek tiek sodrus vyšnių skonis gerai dera su saldžia tešla. Tuo pačiu metu šį patiekalą iškepti nėra sunku, o jei norite, per pusvalandį lengvai susitvarkysite su šiuo pyragu.

REKLAMA

VYŠNIŲ PYRAGO RECEPTAS

Kviečiame iškepti šį skanų pyragą su vyšniomis ir kefyru. Šiltuoju metų laiku galite naudoti šviežias uogas, o žiemą – konservuotas ar šaldytas!

Jums reikės:

  • 1 stiklinė kefyro
  • 200 g vyšnių
  • 1 stiklinė miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 šaukštas sviesto
  • cukraus pudra (nebūtina)

Desertas

REKLAMA

Gaminimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

REKLAMA

Šis desertas gali būti ruošiamas tiek su šviežiomis vyšniomis, tiek šaldytomis. Šviežias uogas reikia gerai nuplauti ir išimti kauliukus, o tada sudėti į kiaurasamtį, kad sultys nutekėtų.

Atšildykite šaldytas vyšnias ir pašalinkite susidariusias sultis.

REKLAMA

Desertas

Įdėkite cukrų ir kiaušinius į patogų indą. Plakite juos šluotele, kol pasirodys maži burbuliukai.

REKLAMA

Į plaktą kiaušinių ir cukraus masę supilkite kefyrą ir viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Desertas

Į masę įpilkite kepimo miltelių ir miltų. Recepte nurodoma 1 stiklinė, tai yra 130 gramų. Bet juk miltai yra skirtingi, o jei atsižvelgsime į kiaušinių dydį ir kefyro tankį, gautai per skystai masei reikia šiek tiek daugiau miltų.

REKLAMA

Kepimo indą sutepkite aliejumi, o kad pyragas neliptų prie dugno, galite jį padengti kepimo popieriumi. Supilkite tešlą į formą.

REKLAMA

Desertas

Ant viršaus išdėliokite vyšnias ir įdėkite būsimą pyragą į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite pyragą nuo pusvalandžio iki 45 minučių.

REKLAMA

pyragas is kefyro ir vysniu

Iškepusiam pyragui leiskite atvėsti orkaitėje.

REKLAMA

Apibarstykite atvėsintą pyragą su cukraus pudra ir patiekite.

Desertas

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].