Netikėti svečiai? Išbandykite šį receptą!

REKLAMA

Ingredientai

  • Varškė – 250 g,
  • Kiaušiniai –  vnt.,
  • Cukrus – 70 g,
  • Miltai – 250 g,
  • Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas,
  • Obuoliai – 1–2 vnt.,
  • Druska – 0,5 šaukštelio,
  • Soda – 1 šaukštelis,
  • Augalinis aliejus kepimui (pagal gruzdintuvės dydį).

Gaminimo eiga

Kiaušinius išplakite su cukrumi iki putų, įberkite žiupsnelį druskos ir įpilkite bekvapio augalinio aliejaus. Į gautą masę suberkite varškę ir išmaišykite iki vientisos masės.

Nuluptus obuolius supjaustykite mažais kubeliais ir suberkite į tešlą. Tada įberkite kepimo sodos ir nedidelėmis dalimis (vis maišydami) suberkite išsijotus miltus. Minkykite tešlą, ji turi šiek tiek lipti prie rankų.

REKLAMA

Tešlą paskirstykite ant darbastalio, gausiai pabarstykite miltais ir kočėlu iškočiokite į stačiakampį 7–8 mm storio sluoksnį.

Specialiu banguotu peiliu (galite naudoti picos peilį-ratuką) tešlą supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Apkepkite kvadratėlius dideliame kiekyje įkaitinto augalinio aliejaus.

REKLAMA

Kepkite ant vidutinės ugnies apie 2 minutes iš kiekvienos pusės. Uždenkite keptuvę dangčiu, kad skarelės gerai pakiltų ir apkeptų viduje.

Gatavus kvadratėlius dėkite ant servetėlės, kad pašalintume aliejaus perteklių. Patiekite apibarstę cukraus pudra.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].