Vanilinis kremas be miltų ir krakmolo. Valgysite jį šaukštais

Kremas yra dažnas saldžių kepinių ingredientas. Siūlome pagaminti kremą pagal šį gardų anglišką receptą. Jis nepaliks abejingų.

REKLAMA

Kremas gaunasi be glitimo, miltų ir krakmolo, pasirodo, net be šių produktų jis yra subtilus ir aromatingas. Kremas gali būti naudojamas įvairių desertų pertepimui. Arba galite jį patiekti kaip atskirą patiekalą.

kremas

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kiaušinių 1-2 vnt.
  • Cukraus 150 g
  • Vanilinio cukraus 1 šaukštelio
  • Pieno 100 ml
  • Sviesto 120 g

Gaminimas:

Išplakite vieną didelį arba du mažesnius kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pakanka plakti tol, kol cukrus ištirps.

REKLAMA

Pieną pašildykite iki 35–40 laipsnių temperatūros ir palaipsniui supilkite į kiaušinių mišinį, nenustokite plakti.

kremas

REKLAMA

Nuolat maišydami kaitinkite masę, kol sutirštės. Tada sudėkite kubeliais pjaustytą minkštą sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps.

REKLAMA

Leiskite masei atvėsti, ir kad per tą laiką ant viršaus nesusidarytų plutelė, kremo paviršių uždenkite maistine plėvele. Tada desertą sudėkite į dubenį ar stiklainį.

kremas

REKLAMA
Paruoštą masę galite sunaudoti iš karto, arba laikyti šaldytuve iki dviejų dienų, sandariai uždarytame stikliniame inde. Šis kremas puikiai tinka Napoleono torto sluoksniui, klasikiniam medaus tortui, taip pat pyragų, eklerų, profiterolių įdarui.
Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].