Turbūt kiekvienam mūsų vaikystėje teko ragauti vaflių, kurių skonis pavergė net ir pačius išrankiausius smaližius. Siūlome išbandyti tiesiog burnoje tirpstančių vaflių desertą – jų skonis bent mintimis leis sugrįžti į nerūpestingos vaikystės laikus.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

1 kiaušinio

500 ml vandens

REKLAMA

30 g sviesto

0,5 stiklinės cukraus

REKLAMA

2 stiklinių kvietinių miltų

Žiupsnelio sodos

REKLAMA

Žiupsnelio druskos

Žiupsnelio vanilės

REKLAMA

Virinto kondensuoto pieno (įdarui).

Kaip gaminti?

REKLAMA

✔ Sumaišykite kambario temperatūros aliejų su cukrumi. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, kepimo sodos ir vanilės. Viską gerai išplakite.

✔ Įpilkite pusę vandens, suberkite miltus ir gerai išmaišykite.

REKLAMA

✔ Palaipsniui pilkite likusį vandenį, minkykite tešlą. Įdarui galite naudoti virintą kondensuotą pieną su riešutais.

✔ Kremui sumaišykite kondensuotą pieną ir sviestą, plakite mikseriu, atšaldykite. Taip pat galite įmaišyti ir riešutų. Kremą tepkite ant vaflinėje iškeptų vaflių ir susukite į ragelius.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].