Ingredientai

Pirmam sluoksniui:

  • 4 kiaušinių tryniai
  • 150 g sviesto
  • 120 g cukraus
  • 1 arb. š. sodos
  • 2 puodeliai miltų

Antram sluoksniui:

  • 3 kiaušinių baltymai
  • 100 g riešutų

Trečiam sluoksniui:

  • 1 skardinė paprasto kondensuoto pieno
  • 140 g sviesto

Gaminimo eiga

  1. Pirmam sluoksniui sutrinkite cukrų ir kiaušinių trynius, tada suberkite sviestą, sodą, gesintą actą ir miltus. Išminkykite tešlą. Padalykite tešlą į 5 dalis ir padėkite į šaldytuvą.
  2. Antram sluoksniui baltymus išplakite į purias putas. Riešutus sumalkite ar sukapokite.
  3. Visus tešlos gabalėlius išimkite iš šaldytuvo ir iškočiokite į apskritimą.
  4. Tešlos sluoksnį dėkite į kepimo indą, tada pabarstykite riešutais ir patepkite baltymais. Kartojame tą patį su visais 5-iais lakštais. Sluoksnius kepame atskirai 180°C temperatūroje 13 min.
  5. Trečias etapas – kondensuotą pieną išplakti su sviestu ir sutepti visus iškepusius lakštus, tada sluoksnius dėti vieną ant kito ir padėti į šaldytuvą 10 valandų, kad permirktų.
  6. Papuoškite tortą trupiniais iš pyragų likučių.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].