Puikus receptas!

REKLAMA

Tešlai jums reikės:

  • 200 ml pieno
  • 18 g šviežių mielių (6 g sausų)
  • 50 g cukraus
  • 1 vidutinio kiaušinio
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • vanilės
  • 400 g miltų
  • 50 g sviesto

Aguonų įdarui:

REKLAMA
  • 100 g aguonų + 100-150 ml pieno, kad visos aguonos būtų apsemtos ir dar būtų 1 cm virš jų
  • 250 ml pieno
  • 30 g krakmolo ar miltų (jei norite tirštesnio – 50 g)
  • 1 vidutinio kiaušinio
  • 150 g cukraus (pagal skonį)
  • 30 g sviesto
  • vanilės (arba citrinos žievelės)

Pasirinktinai:

200 g grietinės
20 g cukraus.

REKLAMA
  1. Į šiltą pieną įberkite cukraus ir mielių. Taip pat druskos, vanilinio cukraus, kiaušinio ir gerai viską išmaišykite.
  2. Mažomis porcijomis suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Kai suformuotas tešlos kamuolys nustos plėstis į šonus ant stalo, miltų bus pakankamai.
  3. Minkant tešlą, į ją įpilkite minkšto sviesto. Tešla pasidarys labai elastinga ir minkšta, ji nelips prie rankų.
  4. Iš tešlos suformuokite rutulį ir įdėkite į riebalais pateptą dubenį su augaliniu aliejumi.
  5. Uždenkite tešlą plastikine maistine plėvele ir palikite šiltai vienai valandai. Per šį laiką tešla turi padvigubėti.
  6. Norėdami paruošti įdarą, aguonas nuplaukite šaltu vandeniu, tada užpilkite karštu vandeniu ir uždenkite indą maistine plėvele. Leiskite aguonoms 30 minučių pabūti karštame vandenyje.
  7. Nupilkite vandenį ir užpilkite aguonas verdančiu pienu. Indą su aguonomis uždenkite plėvele ir palikite brinkti dar 20–30 minučių.
  8. Puode sumaišykite cukrų, krakmolą, kiaušinį ir šiek tiek pieno iš bendro, recepte nurodyto kiekio. Kruopščiai sumaišykite visus ingredientus. Įpilkite likusį pieną, aguonas ir gerai išmaišykite.
  9. Padėkite puodą ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami virkite kremą, kol sutirštės.
  10. Užvirus, virkite kremą dar 1 minutę ir nukelkite puodą nuo ugnies.
  11. Iškočiojus tešlą plonu lakštu, pertepkite jį aguonomis, susukite į vyniotinį, supjaustykite riekelėmis ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  12. Tada ją įdėkite į 180 °C orkaitę ir kepkite  18-25 minutes.
  13. Iškeptas bandeles aptepkite prieš tai paruoštu kremu.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].