Želė varškės desertas yra tikrai išskirtinio skonio! Šiame deserte varškė yra kreminio skonio ir šiek tiek primena „Paukščių pieną“. Storas šokolado glazūros sluoksnis suteikia torto išvaizdą, o, svarbiausia, šio pyrago neįmanoma sugadinti! Gaminimo procesas užtruks tik 15–20 minučių (žinoma, reikės daugiau laiko, kad desertas sustingtų). Jei nenorite savo deserte kiaulienos produktų, tiesiog vietoje želė naudokite agarą.

REKLAMA

Ingredientai:

  • varškė – 250 g
  • grietinė 15–25 % – 250 g
  • sausainiai – 100 g
  • cukrus – 100 g
  • kakavos milteliai – 2 š.
  • želatina – 1,5 š.
  • vanduo – 4 š.

Ingredientai glaistui:

  • šokoladas – 80 g
  • grietinė – 3 š.
  • cukrus – 1,5 š.
  • kakavos milteliai – 2 š.
  • kokoso drožlės – 1 š

Kaip paruošti varškės pyragą nekepant? Gaminimo eiga:

1. Greitai tirpstanti želatina užpilama šiltu vandeniu, sumaišoma, paliekama, kad išbrinktų . grūdeliai.

2. Įdėkite varškę į tinkamą dubenį, kuriame galite išplakti visus ingredientus.

REKLAMA

3. Įpilkite vidutinio riebumo grietinės.

4. Išmatuokite reikiamą kiekį cukraus ir supilkite į dubenį.

REKLAMA

5. Kakavos miltelius matuokite nubrauktais šaukštais. Jei įdėsite per daug kakavos, desertas gali gautis kartokas.

6. Varškės masė suplakama rankiniu mikseriu vidutiniu greičiu. Jei naudosite didelį greitį, grietinė gali susiskaidyti į dvi frakcijas: sviestą ir išrūgas. Vidutinis greitis yra optimalus, norint gauti subtilią varškės masę su kakavos skoniu. Varškę plakite 2–3 min.

REKLAMA

7. Šį desertą galite ruošti įvairiose formose. Lengviausia bus išimti iš silikoninės, bet jei jos neturite – galite naudoti ir stiklinę ar metalinę (į ją reikėtų įtiesti kepimo popieriaus).

8. Formos dugną išklokite sausainiais.

REKLAMA

9. Į varškės masę supilkite vandenyje ištirpintą želatiną, viską sumaišykite ir plakite 1 minutę.

10. Į formą supilkite trečdalį varškės masės, išlyginkite sluoksnį.

REKLAMA

11. Dėkite antrą sausainių sluoksnį pasirinkta tvarka (nebūtinai užpildant visą plotą).

12. Užpilkite sausainius nauju varškės sluoksniu. Trečiasis sausainių sluoksnis bus paskutinis, jis pilamas su likusia želė varškės mase.

REKLAMA

13. Deserto formą uždenkite, kad neprisigertų kvapų šaldytuve. Įdėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms, kad sustingtų. Želė sustings labai greitai, po 20–30 minučių pyragas atrodys tinkamas valgyti, tačiau sausainiai iki to laiko dar nespės tapti minkšti, todėl jiems reikia duoti laiko įmirkti.

14. Per tą laiką galite pasiruošti glaistą.

REKLAMA

15. Visus ingredientus (išskyrus kokosą) sudėkite į puodą ir ištirpinkite vandens vonelėje.

16. Tirpinkite ant silpnos ugnies nuolat maišant. Svarbu neužvirti.

REKLAMA

17. Sustingęs varškės desertas supjaustomas gabaliukais tiesiai formelėje.

18. Tada kiekvienas gabaliukas paimamas ir išdėliojamas ant serviravimo lėkštės.

REKLAMA

19. Gabaliukus apipilkite glaistu. Tada apibarstykite kokoso drožlėmis. Viskas!

20. Desertą galima laikyti šaldytuve 3–4 dienas. Tik būkite atsargūs, nes jo gali nelikti ir greičiau…

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].