Jei mėgstate konditerinius gaminius, tuomet šokoladiniai pyragaičiai su bananais ir sviestiniu kremu yra būtini jūsų kulinarinių idėjų sąsiuvinyje. Tai pasakiškai skanus desertas, su kurio paruošimu neabejotinai susitvarkysite.

REKLAMA

Iškepti šokoladinį biskvitą ir pagaminti sviestinį kremą užtrunka tikrai nedaug. Vienintelis dalykas yra tai, kad į pyragėlių formavimą reikia žiūrėti labai atsakingai. Būtent nuo šio proceso priklauso, kokį rezultatą gausite.

Kaip pasigaminti šokoladinius bananų pyragėlius

Kad šis skanėstas atrodytų gražiai, taip pat turėtumėte atkreipti dėmesį į biskvito kepimo indą. Jei biskvitas bus per žemas arba per aukštas, pyragėliai nebus tokie patrauklūs. Norint sėkmingai paruošti šokoladinį biskvitą, rekomenduojame naudoti 42 x 32 cm dydžio kepimo skardą nurodytam ingredientų kiekiui. Jame deserto pagrindas gausis nuostabus.

REKLAMA

Ingredientai

  • 6 kiaušiniai
  • 2 bananai
  • 250 g cukraus
  • 80 g cukraus pudros
  • 1 žiupsnis druskos
  • 400 ml grietinėlės
  • 180 ml aliejaus
  • 180 ml pieno
  • 220 g kvietinių miltų
  • 5 g kakavos miltelių
Gaminimo eiga

1. Giliame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi ir druska. Supilkite saulėgrąžų aliejų ir pieną. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

2. Kvietinius miltus sumaišykite su kakava, kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Išsijokite sausus ingredientus į kiaušinių mišinį. Viską išmaišykite iki vientisos masės.

3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite šokoladinę tešlą, tolygiai paskirstykite. Dėkite į 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę 25 minutėms.

REKLAMA

4. Nulupkite bananus. Supjaustykite juos apskritimais.

REKLAMA

5. Naudodami įprastą stiklinę ar specialią formą, iš atvėsusio biskvito padarykite apvalius ruošinius. Likusį biskvitą sutrinkite į trupinius.

REKLAMA

6. Giliame dubenyje išplakite grietinėlę su cukraus pudra iki standžių putų.

7. Ant apvalaus biskvitinio pyragėlio uždėkite šiek tiek kremo. Ant viršaus uždėkite bananą. Tada uždėkite dar 1 valg. š. grietinėlės panaudodami konditerinį maišelį.

REKLAMA

8. Pyragėlio šonus patepkite kremu. Pabarstykite trupiniais, kuruos pasigaminote iš biskvito likučio. Padėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad kremas susitingtų.

Paruoštą desertą rekomenduojame papuošti šokoladiniu ganašu ir kapotomis pistacijomis. Tokie elegantiški pyragaičiai papuoš jūsų stalą. Ir svečiai bus jums dėkingi už tokį gardų skanėstą, kurį jiems padovanosite. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].