Sluoksniuotos tešlos rageliai su baltyminiu kremu

Augti 90-aisiais buvo malonu. Tai buvo laiminga ir nerūpestinga vaikystė, kurioje vieninteliai prieinami dalykėliai buvo draugai ir žaidimai lauke. O kokie skanūs būdavo kepiniai! Riešutai su kondensuotu pienu, bandelės, pyragai su uogiene… Aš buvau ir likau neabejinga visiems saldumynams. Bet rageliai su baltyminiu kremu vis dar priverčia kauptis seiles mano burnoje.

REKLAMA

Šis receptas yra tiesiog šedevras! Paruošti tešlą ir įdarą yra lengva ir paprasta. Būkite kantrūs, ir labai greitai galėsite mėgautis desertu, kuriam šiais laikais nėra lygių.

rageliai

REKLAMA

Jums reikės:

  • Kvietinių miltų 2,5 puodelio
  • Kiaušinio trynių 2 vnt.
  • Vandens 1,25 puodelio
  • Druskos 0,25 šaukštelio
  • Citrinos sulčių 1 ml
  • Sviesto 200 g
  • Kiaušinio 1 vnt.
  • Kiaušinio baltymų 3 vnt.
  • Cukraus pudros 6 šaukštų

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite 2 kiaušinių trynius ir stiklinę vandens, tada įlašinkite 16 lašų citrinos sulčių ir įberkite druskos.

Kai druska ištirps, palaipsniui įpilkite 2 puodelius persijotų miltų ir minkykite tešlą, kol ji taps vientisa ir elastinga. Tešlą susukite į rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę ir atidėkite 30 minučių.

REKLAMA

Dubenyje sutrinkite sviestą iki vientisos masės, įberkite 3 arbatinius šaukštelius miltų ir išmaišykite. Suformuokite plokščią stačiakampį.

Ant miltais pabarstyto paviršiaus tešlą iškočiokite taip, kad sluoksnio vidurys būtų storesnis už kraštus. Į vidurį įdėkite sviesto stačiakampį, uždenkite jį tešlos kraštais.

REKLAMA

Gautą voką apibarstykite miltais ir, pradedant nuo vidurio, tešlą suvyniokite į ritinį. Iškočiokite, nuvalykite miltų perteklių nuo iškočioto sluoksnio paviršiaus ir sulenkite į keturias dalis. Uždenkite tešlą ir palikite 10 minučių pastovėti. Dar kartą iškočiokite tešlą į 10 mm storio sluoksnį. Nuvalykite miltus ir sulenkite sluoksnį į keturias dalis. Tešlą atšaldykite, ir po 20 minučių vėl iškočiokite ir sulenkite į keturias dalis. 30 minučių atvėsinę, pakartokite procesą paskutinį kartą.

Paruoštą tešlą iškočiokite į stačiakampį, maždaug 5 mm storio sluoksnį ir supjaustykite ilgomis 2 cm pločio juostelėmis.

REKLAMA

Kiekvieną juostelę apsukite ant konditerinio kūgio ir įsitikinkite, kad vienas tešlos kraštas užeitų ant kito. Būtina vynioti tešlos juostelę kryptimi nuo siauros kūgio dalies iki plačiosios, atliekant maždaug 6 apsukimus.

REKLAMA

rageliai

Sudrėkinkite kepimo skardą šaltu vandeniu ir padėkite ant jo ragelius. Aptepkite juos kiaušiniu ir kepkite 20 minučių 240 laipsnių temperatūroje. Kai rageliai iškepa, išimkite juos iš formų, perkelkite ant grotelių ir palikite atvėsti.

REKLAMA

Per šį laiką paruoškite kremą. Cukraus pudrą suberkite į puodą, užpilkite ketvirtadaliu stiklinės vandens, gerai išmaišykite ir virkite, kol skystis taps sirupu, tam užtruksite apie 5 minutes.

REKLAMA

rageliai

Išplakite baltymus iki standžių putų, tada, toliau plakdami, palaipsniui į juos supilkite cukraus sirupą. Plakite dar porą minučių ir pačioje pabaigoje įlašinkite 5 lašus citrinos sulčių.

REKLAMA

Baltyminį kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir užpildykite ragelius, tada pabarstykite cukraus pudra.

rageliai

Tikrai įvertinsite šį skanėstą, mėgstamą nuo vaikystės. Rageliai gaunasi purūs, kaip debesys, o dar burnoje tirpstantis kremas… Tai tiesiog fantastiška. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].