Keptuvėje kepti pyragėliai su obuoliais. Patiks visiems

Šių metų derlius toks dosnus, kad pyragėliai su obuoliais ant mūsų stalo puikuojasi kone kasdien! Šeimos nariai kategoriškai atsisako kitų desertų su obuoliais. Aš dėl to džiaugiuosi, nes paruošti šiuos pyragėlius yra nepaprastai lengva!

REKLAMA

Puiki proga norintiems išbandyti kažką naujo ir maloniai nustebinti savo artimuosius. Užsirašykite receptą ir pradėkite gaminti. Esu tikra, kad visi reikalingi ingredientai jau yra jūsų virtuvėje. Be to, norint iškepti šiuos pyragėlius, net nereikia orkaitės!

Pyragėliai

REKLAMA

Jums reikės:

  • Obuolių 450 g
  • Sviesto 1 valgomojo šaukšto
  • Cukraus 5 šaukštų
  • Druskos 1.25 arbatinio šaukštelio
  • Cinamono 0,25 arbatinio šaukštelio
  • Kukurūzų krakmolo 1 valgomojo šaukšto
  • Vandens 140 ml
  • Kvietinių miltų 430 g
  • Saulėgrąžų aliejaus 75 ml
  • Margarino 80 g

Gaminimas:

Nulupkite obuolius, supjaustykite juos mažais kubeliais ir sudėkite į puodą.

REKLAMA

Į obuolius įdėkite sviesto ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, ant vidutinės ugnies.

Pyragėliai

REKLAMA

Įberkite 4 šaukštus cukraus, 0,25 šaukštelio druskos ir cinamono. Išmaišykite, uždenkite puodą ir troškinkite 1 minutę.

REKLAMA

Kukurūzų krakmolą sumaišykite su 30 ml vandens ir užpilkite ant obuolių. Išmaišykite ir dar šiek tiek pakaitinkite.

Pyragėliai

REKLAMA

300 g miltų sumaišykite su likusiu cukrumi ir druska. Supilkite 110 ml vandens ir augalinį aliejų. Išminkykite tešlą, suvyniokite į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandžiui.

REKLAMA

Norėdami pagaminti antrą tešlą, sumaišykite likusius miltus su margarinu, suvyniokite tešlą į plėvelę ir palikite 30 minučių.

Pyragėliai

REKLAMA

Kiekvieną tešlą padalinkite į 10 rutuliukų. Pirmosios tešlos rutulį šiek tiek iškočiokite, į jį įdėkite antrojo tešlos rutulį, suvyniokite. Tada susukite ritinį, iškočiokite ir vėl susukite.

REKLAMA

Kiekvieną ritinį perpjaukite per pusę ir lengvai iškočiokite. Užpildykite įdaru ir užspauskite kraštus kaip koldūnams.

Pyragėliai

REKLAMA

Puode įkaitinkite aliejų ir kepkite jame pyragėlius, kol gražiai apkeps.

Naminiai pyragėliai su obuoliais yra puikus skanėstas. Man juos teko ne kartą patiekti net ant šventinio stalo! Patikėkite, jie būna suvalgyti daug greičiau nei įprastas pyragas.
Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].