Šis desertas yra vienas iš prancūzų konditerijos meno perlų. Jame rasite geriausią sviestinį kremą ir pajusite subtilų skonį. Tai prabangiausias mums žinomas desertas, persmelktas kavos ir šokolado aromatais.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Biskvitui:

  • 3 kiaušinių
  • 3 kiaušinių baltymų
  • 120 g smulkiai maltų migdolų
  • 120 g cukraus pudros
  • 40 g paprastų miltų
  • 25 g ištirpinto sviesto (atvėsinto)
  • 20 g cukraus

Sviestiniam kremui:

REKLAMA
  • 1 kiaušinio
  • 1 trynio
  • 100 g cukraus
  • 25 g vandens
  • 200 g minkšto sviesto
  • 4 šaukštų stiprios kavos

Šokoladiniam kremui:

  • 200 g juodojo šokolado
  • 150 g plakamos grietinėlės 33%
  • 60 g sviesto

Glaistui:

REKLAMA
  • 100 g juodojo šokolado (70%)
  • 100 g plakamos grietinėlės

Taip pat reikės:

  • 50 g juodojo šokolado
  • ½ arbatinio šaukštelio aliejaus

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Kiaušinius išplakite su cukraus pudra iki putų, palaipsniui suberkite migdolus, miltus ir plakite iki vientisos masės (plakite apie 10 minučių).

Kiaušinių baltymus ir cukrų išplakite iki standžių putų.

REKLAMA

Pirmiausia į kiaušinių trynių masę įmaišykite ištirpintą sviestą, tada atsargiai, po truputį, įmaišykite gerai išplaktus baltymus.

REKLAMA

Sluoksniuokite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tešla turi būti maždaug 1 cm storio – išlyginkite ir kepkite apie 8 minutes iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

Biskvitas neturėtų per daug patamsėti, ištraukite iš skardos ir palikite atvėsti ant grotelių.

REKLAMA

Sviestinis kremas:

REKLAMA

Visą kiaušinį ir vieną trynį plakite iki vientisos masės.

Į vandenį suberkite cukrų ir išvirkite cukraus sirupą – jis turi būti šiek tiek skystesnis už medų, o tai, kad jis išvirė, galima suprasti iš to, kad pradeda lipti prie šaukšto ir šiek tiek atsiskiria nuo puodo šonų.

REKLAMA

Jei turite termometrą, tai sirupas turi būti 120 laipsnių temperatūros.

Tuoj pat plona srovele supilkite cukraus sirupą į šviesų kiaušinių mišinį, nuolat plakdami (neleiskite sirupui pastovėti, nes jis sukietės).

REKLAMA

Tada padidinkite plakimo greitį vienu lygiu ir plakite vidutiniu greičiu, kol mišinys atvės. Galiausiai įmaišykite minkštą sviestą ir išvirtą stiprią kavą.

REKLAMA

Šokoladinis kremas labai paprastas – užvirkite grietinėlę, suberkite gabalėliais sulaužytą šokoladą ir išmaišykite šakute. Paimkite rankinį plaktuvą ir plakite, kol šokolado mišinys taps vientisos konsistencijos. Tada įmaišykite minkštą sviestą ir atšaldykite kremą šaldytuve.

Biskvitą supjaustykite į 3 lygias dalis – kvadratus arba stačiakampius. Stenkitės, kad kraštai būtų kuo tiesesni.

REKLAMA

Vieną biskvito gabalėlį – tą, kuris bus apačioje – aptepkite tirpintu šokoladu su aliejumi ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

REKLAMA

Tada apverskite šį gabalėlį taip, kad šokoladas būtų apačioje, ir toliau tepkite ½ sviesto kremo.

Uždėkite antrą biskvito lakštą, švelniai paspauskite, paskleiskite šokoladinį kremą, uždėkite paskutinį biskvito lakštą ir vėl švelniai paspauskite.

REKLAMA

Tada užtepkite kitą pusę kremo ir išlyginkite.

REKLAMA

Galiausiai aptepkite glajumi, kurį pagaminote karštoje grietinėlėje ištirpinę šokoladą.

Padėkite desertą į šaldytuvą.

REKLAMA

Galite pakaitomis naudoti kremus, pavyzdžiui, ant dugno dėti šokoladinį kremą, viskas priklauso nuo jūsų pasirinkimo, rezultatas vis tiek bus fantastiškas!

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].