Ruduo – slyvų metas. Dabar jų tiek daug, kad kartais galima pritrūkti idėjų, ką iš jų gaminti. Kad taip nenutiktų, dalijamės gardžiu slyvų štrudelio receptu.

REKLAMA

Ingredientai

Traškiai plutelei

  • 50 g cukraus pudros
  • 50 g sviesto

Tešlai

  • 250 g kvietinių miltų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 valgomasis šaukštas aliejaus
  • 1 kiaušinio trynys
  • 125 ml vandens

Įdarui

REKLAMA
  • 1 kg slyvų
  • 100 g cukraus
  • 50 g džiūvėsėlių
  • 30 g sviesto
  • 1 žiupsnelis cinamono

Gaminimo eiga

  1. Įdėkite kiaušinio trynį į dubenį ir sumaišykite su vandeniu.
  2. Į šį mišinį įpilkite miltų, druskos ir aliejaus ir suminkykite tešlą.
  3. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir atidėkite maždaug 30 minučių.
  4. Per tą laiką puode ištirpinkite sviestą.
  5. Suberkite miltus ir lengvai viską apkepkite.
  6. Slyvas nuplaukite, perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliukus, supjaustykite slyvas gabaliukais.
  7. Ant stalviršio patieskite virtuvinį rankšluostį ir pabarstykite jį miltais.
  8.  Tešlą kočėlu iškočiokite į stačiakampį.
  9. Rankomis atsargiai ištempkite tešlą į ploną it popierius lapą.
  10. Užtepkite slyvų masę ant tešlos, palikite apie ketvirtadalį tešlos palie vieną kraštą tuščią.
  11. Pabarstykite slyvas cukrumi, cinamonu ir džiūvėsėliais.
  12. Susukite štrudelį naudodami rankšluostį (lyg vuniotumėte sušius).
  13. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ar silikoniniu kepimo kilimėliu.
  14. Įdėkite štrudelį į kepimo skardą.
  15. Vandens vonelėje ištirpinkite 30 g sviesto ir juo patepkite štrudelį.
  16. Kepkite štrudelį 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes.
  17. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].