Nostalgiškas pieno kokteilis. Vaikystės skonis jūsų stiklinėje!

Žmonėms, kurių vaikystė buvo sovietmečiu labai, labai pasisekė. Jūs ir aš atradome daug įdomių ir tikrų dalykų, daugybę skanių ir natūralių produktų. Patogumų trūkumas buvo kompensuojamas paprastų ir prieinamų prekių gausa. Atmintis apie tai greičiausiai liks visam gyvenimui.

REKLAMA

PIENO KOKTEILIS SU LEDAIS

Daugelio pats mylimiausias ir įsimintiniausias delikatesas buvo, yra ir bus pieno kokteilis. Klampus, baltas ir labai saldus, jis buvo su burbuliukais ir pasibaigdavo per greitai. Daugelyje miestų jis buvo gaminamas maisto prekių parduotuvėse ir baruose. Plieninis maišytuvas su trim ragais sukdavo antgalius ir visiems tenka po šalto gėrimo porciją.

REKLAMA

pieno kokteilis

Darbuotojos plakdavo kokteilį tiesiai prieš nekantrią eilę. Jos pildavo pieną tiesiai iš butelio į plieninę stiklinę, ten dėdavo grietininių ledų ir sirupo. Dažniausiai – kriaušinio. Ir viso to būdavo per akis!

REKLAMA

pieno kokteilis

Nostalgiškas pieno kokteilis

Jums reikės:

  • 400 g pieno
  • 4 šaukštai kriaušių sirupo
  • 100 g ledų

Gaminimas:

Į maišytuvo indą supilkite labai šaltą pieną.

REKLAMA

Įpilkite sirupo.

Sudėkite ledus.

REKLAMA

Plakite viską vieną minutę dideliu greičiu.

REKLAMA

Pienas turi būti atšaldomas labai stipriai: Norėdami tai pasiekti, maždaug dvi valandas laikykite pieną šaldiklyje.

pieno kokteilis

Virtinukai su varške. Nostalgiškas vaikystės skonis lėkštėje!

Virtinukai su varške. Nostalgiškas vaikystės skonis lėkštėje!

REKLAMA

Teigiama, kad koldūnai atsirado Turkijoje, kur jie buvo vadinami dyushwara. Vėliau jie tapo mėgstamu patiekalu visame pasaulyje. Virtinukai su varške, vyšniomis, bulvėmis ir česnakais- jie stebina bet kokiu įdaru.

Virtinukai su varške

REKLAMA

Virtinukai su varške namuose

Norint negaišti laiko, yra supaprastintas būdas juos paruošti daug greičiau ir be nereikalingų judesių. Papasakosime, kaip per 45 minutes paruošti skanius virtinukus.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 100 ml vandens
  • 250–300 g kvietinių miltų
  • 30 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 450 g varškės
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 4 šaukštai cukraus

Gaminimas:

Sviestą ištirpinkite su 100 ml verdančio vandens.

Įmuškite 1 kiaušinį ir sumaišykite su išsijotais miltais, įberkite druskos.

REKLAMA

Virtinukai su varške

Sumaišykite kiaušinių mišinį su verdančiu vandeniu. Pabandykite gerai išmaišyti tešlą, ji pasirodys gana elastinga.

REKLAMA

Apvyniokite tešlą į plastikine plėvele ir palikite pailsėti pusvalandį.

REKLAMA

1 kiaušinio trynį išplakite su cukrumi ir varške, įpilkite vanilino.

Tešlą iškočiokite į ploną siaurą sluoksnį ir paskirstykite įdarą.

REKLAMA

Virtinukai su varške

Tešlą suvyniokite į dešrą ir supjaustykite mažais gabalėliais.

REKLAMA

Virtinukus su varške virkite 10–15 minučių.

REKLAMA

Vanilinės bandelės. Nostalgiškas skonis iš vaikystės…

Vanilinės bandelės. Nostalgiškas skonis iš vaikystės...

Vanilės bandelės mums pažįstamos nuo vaikystės. Tuo metu jos buvo parduodamos kiekvienoje valstybinių institucijų mokykloje ir valgykloje. Jos buvo purios, minkštos ir kvapnios.

REKLAMA

Vanilinės bandelės pagamintos pagal šį receptą padės jums atsiminti tą skonį ir gaminti jas vėl ir vėl.

VANILINĖS BANDELĖS

Jums reikės:

Pirmoji tešla:

REKLAMA
  • 100 ml pieno
  • 100 ml vandens
  • 200 g miltų
  • 5 g sausų mielių

Antroji tešla:

  • 100 ml vandens
  • 200 g cukraus
  • 100 g sviesto
  • 550 g miltų
  • 6 g sausų mielių
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštelis druska
  • 2 maišeliai vanilinio cukraus

Gaminimas:

Norėdami gauti tešlą, pieną sumaišykite su vandeniu ir šiek tiek pakaitinkite. Sudėkite mieles, gerai išmaišykite. Tada suberkite miltus ir vėl išmaišykite, kad neliktų gumulų.  Tešla turi būti gana tiršta. Uždenkite ją švariu rankšluosčiu ir palikite 2 valandoms šiltoje vietoje. Jis turėtų padidėti.

REKLAMA

Pradėkite ruošti antrąją tešlą. Į šiltą vandenį įpilkite cukraus, vanilinio cukraus, mielių ir druskos. Viską gerai išmaišykite. Sumaišykite šį mišinį pirmąją tešla. Įmaišykite kiaušinius. Palaipsniui įmaišykite miltus. O pačiame gale įpilkite ištirpinto ir atvėsinto iki kambario temperatūros sviesto.

Sutepkite didelį indus augaliniu aliejumi. Tešlą perkelkite į ją, uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 2 valandas.

REKLAMA

Vanilinės bandelės

Tada formuokite bandeles. Iš tokio tešlos kiekio gausite apie 15. Padėkite jas ant kepimo skardos, suteptos augaliniu aliejumi. Uždenkite rankšluosčiu, palikite 40 minučių. Tada sutepkite plaktu kiaušiniu ir kepkite skanius orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ° C 40 minučių.

REKLAMA

Nemėginkite paspartinti proceso. Netingėkite gerai išminkyti tešlą. Tai yra tobulo kepimo paslaptis. Priešingu atveju vanilinės bandelės gali būti kietos ir neskanios.

Vanilinės bandelės

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].