Tortas „Eliza

Dukros gimtadienio proga norėjau užsisakyti tortą su princese Elsa iš animacinio filmo „Frozen“. Ji pamišusi dėl šio personažo. Internete man užkliuvo tortas „Eliza”, bet jį prisiminiau tik po kelių mėnesių, kai buvo suplanuota nedidelė šeimos šventė.

REKLAMA

Gaminau daug patiekalų ir orkaitė visą laiką buvo užimta. Taigi, šis tortas buvo tikras išsigelbėjimas. Torto kepti nereikia. Jį sudaro du sluoksniai: pūstas pudingas su riešutais ir švelnus kreminis sūris su kakava. Pagrindui puikiai tiks sausainiai, o ant viršaus skanėstą galite papuošti traškiais šokoladiniais spragėsiais. Labai neįprasta, todėl verta pabandyti.

Tortas

REKLAMA

Jums reikės:

  • Pieno 3,5 stiklinių
  • Cukrus 6 šaukštų
  • Kreminio pudingo 2 vnt.
  • Graikinių riešutų 100 g
  • Sviesto 250 g
  • Mascarpone sūrio 350 g
  • Grietinėlės 760 ml
  • Cukraus pudros 75 g
  • Kakavos miltelių 4 šaukštų
  • Pieno miltelių 100 g
  • Pieniško šokolado 100 g
  • Kakavinių sausainių 100 g
  • Saulėgrąžų aliejaus 10 g

Gaminimas:

Sausainius sutrupinkite, į trupinius įpilkite 100 g lydyto sviesto. Išmaišykite ir storu sluoksniu paskleiskite pasirinktame inde.

REKLAMA

Užvirkite 3 puodelius pieno. Likusioje pusėje stiklinės pieno ištirpinkite cukrų ir 2 pudingo pakelius, tada mišinį supilkite į verdantį pieną ir kaitinkite maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų. Po virimo leiskite pudingui atvėsti.

Tortas

REKLAMA

Sviestą išplakite mikseriu, palaipsniui pildami pieno masę. Pudingo masę sumaišykite su smulkintais riešutais ir paskleiskite ant sutrintų sausainių.

REKLAMA

660 ml grietinėlės sumaišykite su maskarpone, cukraus pudra, pieno milteliais ir kakava. Pudingo sluoksnį uždenkite paruoštu kremu.

Tortas

REKLAMA

Viršų papuoškite spragėsiais. Puode ištirpinkite šokoladą ir įmaišykite pusę puodelio grietinėlės. Leiskite atvėsti, tada užpilkite ant torto. Desertą padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

REKLAMA
Per tą laiką sluoksniai sukietės. Ar reikia paminėti, kad tortas gaunasi nepaprastai švelnus? Manau, kad tai akivaizdu. Net ir po sočios vakarienės kiekvienas svečias norėjo paragauti šio deserto. O kai kurie neatsispirs ir antrajam. Taigi, receptas labai sėkmingas, įsitikinkite patys!
Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].