Marmeladiniai braškių saldainiai su agaru pavergs jūsų širdis

Daugelis parduotuvėse esančių saldainių yra gana saldūs. Tai ne tik kenkia jūsų sveikatai, bet ir atima iš deserto skonį. Todėl saldumynus, tokius kaip marmeladas ir želė, aš dažniausiai gaminu namuose. Šiandienos saldainiai tinkami net veganams, nes gaminami iš agaro.

REKLAMA

Natūralius marmeladinius saldainius galima paruošti tiek sezono metu iš šviežių uogų, tiek žiemą iš šaldytų. Pats receptas yra labai paprastas, saldainiams reikia tik 4 ingredientų.

Jums reikės:

  • Braškių 300 g
  • Vandens 300 ml
  • Cukraus 150 g
  • Agaro 6 g

Gaminimas:

Vandenį sumaišykite su agaru.

REKLAMA

Kol mišinys brinksta, paruoškite braškes. Nuo nuplautų uogų nuskabykite kotelius ir apibarstykite cukrumi. Braškes sutrinkite elektriniu maišytuvu.

saldainiai

REKLAMA

Indą su vandeniu ir agaru pastatykite ant ugnies. Nuolat maišydami užvirkite. Užvirus mišinį virkite dar 2 minutes.

REKLAMA

Sumaišykite agarą su braškėmis. Dar kartą užvirkite visus ingredientus ir virkite porą minučių, nuolat maišydami.

Karštą masę supilkite į paruoštas silikonines formeles. Kai mišinys pasiekia kambario temperatūrą, perkelkite viską į šaldytuvą. Po pusvalandžio natūralūs marmeladiniai saldainiai bus paruošti.

REKLAMA

saldainiai

Neabejotinas agaro naudojimo tokiuose receptuose privalumas yra tas, kad jis greičiau sukietėja ir netirpsta šilumoje. Jei norite, kad saldainiai būtų be sėklyčių, prieš sumaišant su agaru, visą uogų tyrę perpilkite per sietelį. Skanaus!
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].