Labai skanūs, ploni ir traškūs vafliai su karamelės įdaru

Aš labai mėgstu vaflius ir visada noriu išbandyti naują receptą, tačiau daugelį metų mano mėgstamiausias skanėstas išlieka olandiški vafliai.

REKLAMA

Šis skanėstas yra puikus traškios vaflinės tešlos ir naminio karamelės įdaro derinys. Taigi, klasikinis olandiškas desertas savo skoniu džiugins ir vaikus, ir suaugusiuosius.

Jums reikės:

  • Kiaušinių 2 vnt.
  • Sviesto 290 g
  • Pieno 230 ml
  • Kvietinių miltų 260 g
  • Rudojo cukraus 200 g
  • Medaus 100 g
  • Cinamono 2 šaukštelių
  • Sausų mielių 8 g
  • Druskos 0,5 šaukštelio

Gaminimas:

Giliame dubenyje sumaišykite šiltą pieną, mieles, 1 šaukštą cukraus ir 3 šaukštus miltų. Tešlą 20 minučių palaikykite šiltoje vietoje.

REKLAMA

vafliai

Atskirame dubenyje sumaišykite 230 g minkšto sviesto, 3 šaukštus cukraus ir druskos. Mišinį lengvai išplakite mikseriu. Kiaušinius įmuškite į dubenį ir toliau plakite iki vientisos masės.

REKLAMA

Supilkite paruoštą mišinį į tešlą ir kruopščiai sumaišykite.

REKLAMA

Į dubenį persijokite miltus ir suminkykite iki minkštos tešlos. Ji neturėtų lipti prie rankų. Palikite tešlą 45-50 minučių šiltoje vietoje.

Tuo metu paruoškite karamelės įdarą. Norėdami tai padaryti, nedideliame puode sumaišykite medų ir cinamoną su likusiu cukrumi.

REKLAMA

vafliai

Ingredientus kaitinkite ant silpnos ugnies, kad cukrus visiškai ištirptų.

REKLAMA

Kol karamelė dar karšta, į puodą supilkite likusį sviestą ir kruopščiai išmaišykite.

Suformuokite maždaug 5 cm skersmens kamuoliukus iš tešlos, kuri pakilo. Įkaitinkite vaflinę ir patepkite trupučiu augalinio aliejaus. Į vaflinės vidurį įdėkite tešlos rutuliuką. Uždenkite ir kepkite vaflį maždaug minutę.

REKLAMA

Atlikite tą patį su visa tešla. Iškepusius vaflius apipjaustykite, naudodami konditerinį žiedą.

REKLAMA

vafliai

Surinkite skanėstą. Norėdami tai padaryti, uždėkite šaukštelį karamelės ant vieno vaflio centro ir uždenkite kitu vafliu. Lengvai suspauskite. Desertą galima patiekti prie stalo!

Šviežiai iškepti vafliai gali būti valgomi iškart, tačiau atvėsusius skanėstus rekomenduojama šiek tiek pašildyti, uždėjus ant garuojančio arbatos puodelio. Tokiu būdu karamelė tampa minkštesnė.
Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].