Pasinaudodami šiomis prancūziškomis maisto gaminimo paslaptimis, pabandykite pasigaminti tobulus kruasanus savo namuose. Dėl šių paslapčių panaudojimo kepiniai taps švelnūs ir traškūs – visai kaip prancūzų kepyklėlėje.

REKLAMA

Skanūs naminiai konditerijos gaminiai suteiks nepakartojamą jaukumo pojūtį. Ir, žinoma, rezultatas bus vertas viso įdėto darbo, kantrybės ir rūpesčio. Ypač, kai kalbama apie išskirtinius bei subtilaus skonio prancūziško stiliaus kepinius. Vis dėlto, puikius kruasanus galima pasigaminti ir namuose.

REKLAMA

Speciali tešlos paruošimo technologija

REKLAMA

Kaip žinote, tortus, sausainius, taip ir kruasanus pyragaičius, reikia ruošti ypatingai kruopščiai. Kiekvienas iš šių kepinių priklauso tik nuo konkretaus recepto ir daugybės niuansų. Šiuo atžvilgiu visų mėgstami kruasanai yra vieni iš labiausiai įnoringų kepinių. Jie gaminami tik iš mielinės tešlos, kurios paruošimas yra daugiausiai laiko pareikalaujanti recepto dalis.

Kaip gaminama kruasanų tešla? Pirmiausia 350 g sviesto gabalėlį reikia suvynioti į miltais pabarstytą maistinę plėvelę ir iš šio sviesto padaryti 10×12 cm dydžio lakštą, kurį reikia su visa plėvele padėti į šaldytuvą. Tuo tarpu reikia 40 g šviežių  mielių ištirpinti 200 ml pieno. Atskirai reikia sumaišyti 500 g persijotų miltų, 2 g kepimo miltelių, 30 g cukraus pudros, 30 g augalinio aliejaus ir žiupsnelį druskos. Po viso to, reikia į mišinį supilti mielių mišinį ir užminkyti tešlą.

REKLAMA

Tešlos atšaldymas keliais etapais

REKLAMA

Tešlai iškočioti reikia ypatingos kantrybės. Reikia į maistinę plėvelę suvynioti gautos tešlos 12×20 cm lakštą ir 30 minučių palaikyti šaldytuve. Po to reikia padėti ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus, iš vienos pusės uždėti sviestą, užlenkti kita puse ir užspausti kraštus. Atsargiai suvyniokite lakštą nuo vidurio, tiksliai į vieną pusę. Turi gautis 1 cm storio stačiakampis. Po to reikia vizualiai padalinti jį į tris vienodas dalis ir sulenkti  į tris sluoksnius. Suvyniotus lakštus reikia sudėti į maistinę plėvelę ir įdėkite juos į šaldytuvą 15 minučių, o po to 15 minučių į šaldiklį. Šią procedūrą pakartoti bent 5 kartus. Tešlą patartina iškočioti statmenai ankstesnei krypčiai.

Svarbiausia paslaptis – pasirinkti tinkamą sviestą

REKLAMA

Kad kruasanai būtų pikantiški, švelnūs ir trapūs, reikia atsižvelgti į keletą gudrybių. Prancūzų konditeriai rekomenduoja rinktis sviestą, kurio riebumas ne mažesnis kaip 82%, o jo esamas tūris turėtų sudaryti maždaug trečdalį miltų tūrio. Dar geriau – imti vienodas miltų ir sviesto proporcijas. Pirmenybę reikia teikite šviežioms mielėms ir kietųjų kviečių miltams.

REKLAMA

Svarbiausia taisyklė: prieš iškočiojant sviestas ir tešla turi būti vienodos konsistencijos. Kruasanų tešlą patartina minkyti lėtai, kitu atveju didelis deguonies kiekis gali ją pažeisti. Ideali maišymo temperatūra yra 15-16 °C. Tačiau atkreipkite dėmesį, kad kruasanai turi būti 25-26 °C temperatūros, kad gerai iškeptų.

Įdaras – neprivalomas, bet labai mėgstamas priedas

REKLAMA

Prancūzų konditerijos mėgėjai žino, kad tikri kruasanai gaminami be įdaro, tačiau tai netrukdo kai kuriems gurmanams ką nors įdėti į jo purią tešlą. Ypač populiarūs kruasanai su šokoladu. Norint juos pagaminti, reikia supjaustyti 3-5 mm storio tešlą lygiakraščiais trikampiais, kurių pagrindas 10 cm, o kraštinės 20 cm. Sutarkuokite juodojo šokolado plytelę ir ant trikampio pagrindo uždėkite nedidelį kiekį šokolado drožlių. Suvyniokite iš trikampio ragelį ir suformuokite pusmėnulį. Tokiu pat būdu reikia suformuoti likusius trikampius. Palaikyti kruasanus reikėtų apie pusvalandį, kaip ir anksčiau aprašyta. Tada geriausia juos sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepti kiaušinio trynio ir pieno mišiniu ir kepti iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minučių.

REKLAMA

Jei neturite laiko ir energijos

Jei skubate arba nesiryžtate pirmiau aprašytam procesui, rinkitės jau paruoštą kruasanų tešlą, kuri gaminama su daug sviesto, suteikiančio pyragaičiams viliojantį kreminį atspalvį. Paruoštos tešlos nereikia papildomai kočioti, todėl pavyks sutaupyti daug laiko ir pastangų, jei patys neturite galimybės atlikti visų šių išvardintų etapų. Kruasanai, pagaminti kruopščiai ir su meile, taps šeimos arbatos vakarėlio ar susitikimo su draugais akcentu.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].