Žiema jau seniai baigėsi, o aviečių sezonas jau visai greitai! Jo garbei siūlome jums subtilaus „Avietinės gaivos“ torto-pyrago receptą. Jame dera kvapnus pyragas, nuostabus kreminis suflė ir burnoje tirpstanti saldi aviečių želė. Jūs tikrai tai pamėgsite.

REKLAMA

Aviečių desertas

REKLAMA

Ingredientai

  • 3 kiaušiniai
  • 250 g cukraus
  • 150 g miltų
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 2 valg. š. sviesto
  • 3 valg. š. kakavos
  • 500 ml grietinėlės
  • 200 g cukraus pudros
  • 500 g maskarponės sūrio
  • 5 arb. š. želatinos (arba agaro, jei norite vegetarinės versijos)
  • 700 ml vandens
  • 500 g aviečių
  • uogų užpilas
  • 3 valg. š. konjako

Gaminimo eiga

1. Želė yra pagrindinis šio aviečių pyrago skiriamasis bruožas. Taigi, pirmiausia ištirpdykime ją. Norėdami pagaminti želė, ištirpinkite 20 g želatinos 500 ml vandens (jei ruošiate vegetarinį variantą, vadovaukitės instrukcijomis ant agaro pakuotės, kad gautumėte 500 ml skysčio). Avietes sutrinkite trintuvu ir pertrinkite per sietelį. Aviečių sultis nukoškite ir sumaišykite su pašildyta želatina. Supilkite tirpalą į formą ir palikite sustingti.

REKLAMA

2. Kitas žingsnis – paruošti tešlą pyragui. Norėdami tai padaryti, išplakite kiaušinius su cukrumi, tada suberkite miltus, kakavos ir kepimo miltelių mišinį. Tada atsargiai supilkite ištirpintą sviestą. Pyragą kepkite 15 minučių iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

3. Norėdami paruošti pyragui putėsius, pirmiausia turite ištirpinti 3 šaukštelius želatinos 100 ml vandens. Dabar išplakite maskarponės sūrį su grietinėle ir cukraus pudra. Dalį šio kremo sumaišykite su želatina. Šiais putėsiais aptepsite tortą.

REKLAMA

4. Belieka paprasčiausias dalykas – tai sutepti tortą. Norėdami tai padaryti, pyragą pamirkykite konjake, ant viršaus uždėkite tą putėsių dalį, kurioje yra želatina. Kai sustings, ant viršaus uždėkite želės sluoksnį, ant jo uždėkite likusius putėsius. Tortą papuoškite avietėmis, mėtų lapeliais ir uogų užpilu.

REKLAMA

Minkštas pyragas su avietėmis yra paruoštas. Skanaus!

REKLAMA

Šį pyragą galite gaminti su šaldytomis avietėmis, o ne šviežiomis, tai visai nesvarbu. Vis tiek bus labai skanu!

REKLAMA

Visada trūksta laiko gaminti, bet norisi kažko saldaus ir neįprasto? Tuomet paieškokite lengvų receptų mūsų skiltyje „Receptai“ – ten rasite gerų idėjų ir įkvėpimo gaminti!

Pasinaudokite šiais paprastais aviečių auginimo patarimais, kuriuos rasite skiltyse „Kiemas ir sodas“ bei „Gėlės ir augalai” , jei norite naudoti savo, o ne parduotuvėje pirktas avietes. Derlius bus dvigubai didesnis nei įprastai! Ten rasite ir daugiau naudingų sodininkavimo patarimų!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].