Tai – puikus obuolių desertas, kurį labai paprasta paruošti, o jo skonis sužavės net ir didžiausią gurmaną!

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA

3 kiaušinių

4 valgomųjų šaukštų cukraus

REKLAMA

2 valgomųjų šaukštų miltų

1 valgomojo šaukšto bulvių krakmolo

REKLAMA

0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus

REKLAMA

Obuolių sluoksniui:

800 gramų obuolių

REKLAMA

Cukraus (pagal skonį)

1 pakelio pudingo miltelių

REKLAMA

Kremui:

300 gramų plakamosios grietinėlės

REKLAMA

150 g grietinės

Želatinos

REKLAMA

Pyrago viršui:

150 gramų juodojo arba pieniško šokolado

REKLAMA

Kaip gaminti?

Išplakite kiaušinių baltymus su cukrumi, palengva įmaišykite kitus tešlos ingredientus.

REKLAMA

Kepimo formą (maždaug 22 cm skersmens) ištepkite riebalais, supilkite tešlos masę. Kepkite 25–30 minučių 170 ° C temperatūroje. Iškeptą pyrago pagrindą atvėsinkite kambario temperatūroje.

Nulupkite obuolius, supjaustykite gabalėliais, užpilkite maždaug 3/4 puodelio vandens (jei obuoliai nėra labai sultingi),  virkite, kol suminkštės.

REKLAMA

Nupilkite vandenį, įberkite pakelį vanilinio pudingo miltelių.

Ant atvėsusio pyrago pagrindo sudėkite obuolių masę, išlyginkite.

REKLAMA

Išplakite grietinėlę su grietine ir cukrumi, įdėkite želatinos, ir formuokite dar vieną pyrago sluoksnį.

Pyrago viršų papuoškite šokolado drožlėmis.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].