Itališki pyragaičiai „Soffioni“. Kaip juos pagaminti namuose?

Itališki pyragaičiai „Soffioni“ yra pripažinti vienu skaniausių desertų pasaulyje. Jų skonis nuostabus, jie tiesiog tirpsta burnoje, o išvaizda patraukia kiekvieno akį.

REKLAMA

pyragaičiai

Pagal tradiciją įprasta juos gaminti su specialiu rikotos sūriu. Tačiau šiuolaikiniai konditeriai vis dažniau pradėjo šį sūrį pakeisti įprasta varške, nes ji laikomas labiau prieinama.

REKLAMA

Ilgą laiką „Soffioni“ receptas buvo laikomas paslaptimi. Tačiau dabar šį desertą gali kepti visi. Todėl, kaip kepami šie pyragaičiai, šiandien pasidalinsime su jumis.

ITALIŠKI PYRAGAIČIAI „Soffioni“

Tešlai reikės:

  • 1 kiaušinio
  • 40 g cukraus
  • 150 g miltų
  • 25 g sviesto
  • 1 šaukšto citrinos žievelės

Kremui reikės:

  • 200 g varškės
  • 50 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 g vanilino

Gaminimas:

Pirmiausia paimkite gilų dubenį ir jame sumaišykite cukrų, citrinos žievelę ir kiaušinį.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite, kad cukrus visiškai ištirptų. Tada į dubenį supilkite anksčiau išlydytą ir atvėsintą sviestą.

REKLAMA

Tada į gautą mišinį supilkite išsijotus miltus ir išminkykite minkštą tešlą.

Apvyniokite paruoštą tešlą maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 15–20 minučių. Beje, kad nešvaistytumėte veltui laiko, galite nedelsdami pradėti ruošti įdarą.

REKLAMA

Praėjus reikiamam laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalykite ją į 6 lygias dalis. Ir tada formuokite rutuliuką iš kiekvienos dalies ir iškočiokite kvadratą. Tada kiekvieną kvadratą atsargiai įtieskite į paruoštas keksiukų formeles.

pyragaičiai

REKLAMA

Grįžkime prie kremo. Pirmiausia varškę reikia pertrinti per sietą, kad ji taptų vientisa. Tada varškę sumaišykite su cukrumi, kiaušinio tryniu ir vanile iki vientisos masės.

Dėmesio! Kiaušinio baltymą plakite atskirai mikseriu iki tirštų putų. Ir tik po to atsargiai įmaišykite baltymų masę į kremą.

REKLAMA

Tada įdėkite gatavą varškės kremą į formeles, padengtas tešla, ir apvyniokite likusius tešlos kraštus kiekvieno pyragaičio viršuje.

REKLAMA

Kad švelnus įdaras nesudegtų, prieš dėdami į orkaitę, ruošinius būtinai uždenkite folija.

pyragaičiai

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, pašaukite skardą. Pyragaičiai turi kepti 30–35 minutes.

REKLAMA

Jei norite, „Soffioni“ galima papuošti cukraus pudra arba šokolado glaistu. Tai padarys jūsų pyragėlius dar skanesnius!

Toks šlovingas desertas nieko nepaliks abejingo. Varškės saldumynų mėgėjai tai ypač įvertins.

REKLAMA

pyragaičiai

Tikimės, kad jums tai taip pat patiks. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].