Itališki pyragaičiai „Soffioni“. Gurmaniškas saulėtos šalies desertas

Itališki pyragaičiai „Soffioni“ yra pripažinti vienu skaniausių desertų pasaulyje. Galima sakyti, kad jie yra tikra Italijos vizitinė kortelė.

REKLAMA

pyragaičiai

Pagal tradiciją įprasta pyragaičius ruošti su rikotos sūriu. Tačiau šiuolaikiniai pramoniniai konditeriai vis dažniau pradėjo keisti šį sūrį įprasta varške, nes ji yra pigesnė.

REKLAMA

Ilgą laiką „Soffioni“ receptas buvo laikomas paslaptyje, tačiau dabar kiekvienas gali iškepti šį skanėstą. Esame pasirengę su jumis pasidalinti išsamiausia šių nuostabių pyragaičių gaminimo instrukcija.

ITALIŠKI PYRAGAIČIAI „SOFFIONI“

Tešlai reikės:

  • 1 kiaušinio
  • 40 g cukraus
  • 150 g miltų
  • 25 g sviesto
  • 1 valgomojo šaukšto citrinos žievelės

Kremui reikės:

  • 200 g varškės
  • 50 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 g vanilės

Gaminimas:

Pirmiausia paimkite gilų dubenį ir sumaišykite cukrų, citrinos žievelę ir kiaušinį.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite, kad cukrus visiškai ištirptų. Tada į dubenį įpilkite anksčiau ištirpinto ir atvėsinto sviesto.

REKLAMA

Tada į gautą mišinį supilkite persijotus miltus ir išminkykite minkštą, elastingą tešlą.

Suvyniokite paruoštą tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 15–20 minučių. Kol tešla šąla, galite iš karto pradėti ruošti įdarą.

REKLAMA

Praėjus reikiamam laikui, išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite į 6 lygias dalis. Ir tada suformuojame rutulį iš kiekvieno gabalėlio ir iškočiokite jį į mažą plokščią kvadratą. Tada kiekvieną kvadratą atsargiai įdėkite į paruošta keksiukų formelę.

pyragaičiai

REKLAMA

Dabar grįžkime prie įdaro. Pirmiausia varškę reikia sutrinti per sietelį, kad ji taptų tolygi ir vientisa. Tada varškę sumaišykite su cukrumi, kiaušinio tryniu ir vanile iki vientisos masės.

Dėmesio! Atskirai išplakite kiaušinio baltymą mikseriu iki standžių putų. Ir tik po to atsargiai įmaišykite baltymų masę į varškę.

REKLAMA

Tada paruoštą varškės kremą supilkite į formeles, padengtas tešla, ir sulenkite tešlos kraštus į vidų.

REKLAMA

Kad subtilus įdaras nesudegtų, būtinai uždenkite pyragaičius folija prieš dėdami juos į orkaitę.

pyragaičiai

REKLAMA

Pabaigoje belieka įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių ir joje kepti pyragaičius 30–35 minutes.

REKLAMA

Jei norite, „Soffioni“ galite pabarstyti cukraus pudra arba padengti šokolado glajumi. Taip jūsų pyragaičiai taps dar skanesni!

Toks nuostabus desertas nepaliks abejingų. Ypač tai įvertins varškės mėgėjai.

REKLAMA

pyragaičiai

Tikimės, kad pyragaičiai jums ir jūsų šeimai patiks. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].