Glaistas pyragams be kiaušinių. Nuo šiol kitokio nebenaudosite

Iki Velykų lieka visai nedaug, todėl norėtume su skaitytojais pasidalinti neįprastu receptu. Glaistas be kiaušinių pyragams yra itin retas. Be to, net dėl saugumo jis kelis kartus pranašesnis už baltyminį glaistą. Ir jis atrodo tiesiog nuostabiai!

REKLAMA

Toks glaistas yra ruošiamas želatinos pagrindu, dėka šio komponento jis išlaiko elastingumą, neišdžiūsta ir nelimpa prie peilio pjaustant kepinius.

Glaistas

REKLAMA

Jums reikės:

  • Cukraus 200 g
  • Vandens 100 ml
  • Želatinos 6 g
  • Citrinos sulčių pagal skonį

Gaminimas:

Želatiną sumaišykite su 2 šaukštais vandens, palikite 15–20 minučių, kad išbrinktų.

Tuo metu ištirpinkite cukrų likusiame vandenyje ir pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol skystis šiek tiek sutirštės.

REKLAMA

Į šiek tiek atvėsusį sirupą įpilkite želatinos, masę plakite mikseriu dideliu greičiu apie 4-5 minutes, įpilkite citrinos sulčių.

REKLAMA

Po 10 minučių atvėsusius velykinius pyragus galima glazūruoti. Nedelsdami papuoškite juos pabarstukais – ir viskas!

Skanaus!

REKLAMA

Glaistas

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].