Jums visai nebūtina eiti į kepyklėlę, kad galėtumėte pasimėgauti nuostabaus skonio cinamoninėmis  bandelėmis: jas nesunkiai galite paruošti ir savo namuose.

REKLAMA

Anksčiau šis receptas buvo laikomas paslaptyje, tačiau visos paslaptys anksčiau ar vėliau išaiškėja. Šis receptas – taip pat nėra išimtis, todėl šiandien juo galime pasidalinti ir su savo skaitytojais.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 kiaušinių
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 200 ml šilto pieno
  • 6 g sausų mielių
  • 60 g cukraus
  • 0,5 ar, š. druskos
  • 400 g miltų
  • 70 g sviesto

Įdarui:

  • 60 g sviesto
  • 70 g cukraus
  • 15 g cinamono

Glajui:

REKLAMA
  • 250 g maskarponės sūrio arba grietinės
  • 50 g cukraus pudros

Kaip gaminti?

Pirmiausia pašildykite pieną. Jo temperatūra turi būti maždaug 36-38 laipsniai. Į pieną suberkite sausas mieles, įberkite 3 šaukštus miltų ir 0,5 arbatinio šaukštelio cukraus. Išmaišykite. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite pastovėti 5-10 minučių.

REKLAMA

Kai tešla iškils, į dubenį įmuškite du kiaušinius. Įberkite 0,5 arbatinio šaukštelio druskos, 10 g vanilinio cukraus ir suberkite likusį cukrų. Suplakite ir įmaišykite į tešlą.

REKLAMA

Maišydami tešlą suberkite miltus. Iš pradžių tešlą minkykite mentele, o vėliau – rankomis. Tešla turi būti gana lipni. Į tešlą įdėkite 70 g kambario temperatūros sviesto ir išmaišykite.

Tešlą minkykite rankomis ant miltais pabarstyto stalo. Išminkytą tešlą įdėkite į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu. Palikite 40-50 minučių pastovėti.

REKLAMA

Dar kartą išminkykite tešlą ir iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo. Iškočiokite tešlą į stačiakampį ir patepkite sviestu. Pabarstykite cinamonu, sumaišytu su cukrumi.

REKLAMA

Susukite tešlą į vyniotinį ir supjaustykite į maždaug 4 cm pločio ritinėlius.

REKLAMA

Sudėkite bandeles ant kepimo skardos, uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pastovėti.

Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros. Kepkite 16–20 minučių.

REKLAMA

Kol bandelės kepa, paruoškite glajų.

REKLAMA

Maskarponės kreminį sūrį arba riebią grietinėlę sumaišykite su cukraus pudra. Paruoštas bandeles aptepkite šiuo glajumi.

REKLAMA

Visą gaminimo eigą galite pamatyti šiame vaizdo įraše:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].