Sakoma, kad rytais reikia suvalgyti ką nors saldaus, kad įgautume jėgų visai dienai. O kas yra skaniau, nei pačių pasigaminta braškių uogienė? Šiame straipsnyje pateiksime jums paprastą receptą, kaip pasigaminti skaniausią braškių uogienę vos iš kelių ingredientų!

REKLAMA

Puiku ir tai, kad šioje uogienėje nėra jokių konservantų ar sveikatai nenaudingų cheminių medžiagų.  

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1 kg braškių;
  • 550 g cukraus;
  • 1 šaukšto citrinos sulčių;

Gaminimas:

REKLAMA

Iš pradžių braškes gerai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite trikampiais.

Pusę jų sudėkite į puodą ir sutrinkite iki vientisos masės. Tuomet suberkite cukrų ir viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Tuomet sudėkite likusias braškes ir dar kartą viską gerai išmaišykite.

REKLAMA

Visą mišinį virkite ant žemos temperatūros, kol ištirps cukrus. Tuomet padidinkite temperatūrą ir virkite, kol mišinys sutirštės.

REKLAMA

Nuimkite susidariusias putas nuo paviršiaus ir supilkite citrinos sultis, dar kartą viską gerai išmaišykite.

Kad žinotumėte, ar uogienė tikrai išvirė, nedidelį kiekį uogienės uždėkite ant šaltos lėkštės – jei ji sukietės, reiškia, kad uogienė išvirė.

REKLAMA

Karštą uogienę sudėkite į švarius indelius ir iš karto uždarykite. Tuomet apverskite indelius aukštyn kojomis ir palaikykite 30 minučių, tuomet atverskite atgal.

REKLAMA

Būtinai patikrinkite, ar dangteliai sandariai uždaryti. Jei pastebėjote, kad kai kurie indeliai nesandarūs, pakeiskite dangtelį.

Uogiene galite mėgautis ant šviežios duonos, su sūriu ar pateikti ne sezono metu, pavyzdžiui, Kūčioms!

REKLAMA

Skanaus!

Pamoką vaizdo įraše rasite čia:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].