Puikus receptas!

REKLAMA

Šios minkštos ir purios mielinės tešlos bandelės su varške yra mano mėgstamiausios. Joms nereikia jokių specialių gebėjimų, jos greitai nesugenda, yra kvapnios ir purios. Apskritai, jos labai gardžios!

SUDEDAMOSIOS DALYS:

REKLAMA

Tešlai:

  • Pienas – 200 ml
  • Cukrus – 80 g
  • Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis
  • Druska – 0,5 šaukštelio
  • Sviestas – 40 g
  • Kiaušinis – 1 vienetas
  • Sausos mielės – 6 g
  • Miltai – 400-420 g

Įdarui:

REKLAMA
  • Varškė (9%) – 250 g
  • Cukrus – 2 šaukštai
  • Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis
  • Sviestas – 20 g
  • Kiaušinio baltymas – 1 vnt.

Aptepimui:

  • Kiaušinio trynys – 1 vnt.
  • Pienas – 1 valgomasis šaukštas

Papildomai:

REKLAMA
  • Cukraus pudra

Paruošimo eiga:

Į dubenį supilkite 200 ml šilto pieno, įberkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus iš bendro kiekio, 6 g sausų mielių ir 3 valgomuosius šaukštus miltų taip pat iš bendro kiekio. Išmaišykite iki vientisos masės, uždenkite plėvele ir palikite šiltoje vietoje 10-15 minučių.

REKLAMA

Į kitą dubenį supilkite 40 g ištirpinto ir visiškai atvėsusio sviesto, įmuškite 1 kiaušinį, suberkite 1 šaukštelį vanilinio cukraus, 0,5 šaukštelio druskos ir likusį cukrų. Maišykite plaktuvu. Dabar supilkite masę į raugo masę.

Viską sumaišykite iki vientisos masės ir dalimis suberkite persijotus miltus. Užminkykite tešlą. Tada stalą pabarstykite miltais ir dar 5 minutes minkykite tešlą. Ji turi būti minkšta, glotni, nelipni prie pirštų.

REKLAMA

Padarykite rutulį ir jį padėkite į riebalais pateptą dubenį. Uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje, nuo skersvėjo apsaugotoje vietoje.

REKLAMA

Įdaras bus varškė. Į 250 g varškės įmaišykite 2 valgomuosius šaukštus cukraus, 1 šaukštelį vanilinio cukraus, 20 g sviesto ir 1 kiaušinio baltymą. Visus ingredientus sutrinkite šaukštu iki vientisos konsistencijos.

Konsistencija turėtų būti vidutinė, todėl atsižvelkite į varškės drėgnumą; nebūtina iš karto sudėti viso baltymo.

REKLAMA

Tešlą palikite pakilti 40 minučių ir padalinkite ją į 5 dalis. Pasvėrus tešlą, kiekvienas gabalėlis turi sverti 160-165 g. Suapvalinkite tešlą, uždenkite konditeriniu maišeliu ir palikite 10 minučių.

REKLAMA

Tada paimkite vieną tešlos rutulį, suplokite jį ir iškočiokite į nedidelį, maždaug 24 cm skersmens apskritimą. Padalinkite tešlą į 2 dalis. Pradėdami nuo tešlos gabalėlio vidurio, įstrižai padarykite lygiagrečius įpjovimus.

Įdarą dėkite ant nepjaustytos tešlos dalies, uždenkite ir suvyniokite. Viena tešlos gabalėlio pusė turi būti siauresnė, o kita – platesnė.

REKLAMA

Sudėkite kepinius į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių, kad pakiltų. Tuo tarpu 1 kiaušinio trynį sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu pieno ir šiuo mišiniu aptepkite kiekvieną bandelę.

REKLAMA

Kepkite bandeles iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes. Kepimo režimas „iš viršaus į apačią“, be konvekcijos.

REKLAMA

Varške įdarytos bandelės paruoštos! Išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti. Jei norite, pabarstykite viršų cukraus pudra. Tai labai puiki, švelni ir puri tešla, kuri visiškai nesukrenta. Gaminu įvairius kepinius ir tikrai galiu pasakyti, kad ši tešla yra viena iš lengviausiai įveikiamų.

Galite keisti įdarą: pavyzdžiui, į obuolius, uogienę, šokoladą, marmeladą. Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].