Jei anksčiau šeimininkės tortus ir pyragus ruošdavo daugiausia šventėms, tai dabar situacija kitokia. Dėl receptų įvairovės ir prieinamų ingredientų mėgstame palepinti savo artimuosius net ir darbo dienomis! Naujausias mano atradimas buvo bananų tortas – elegantiškas skanėstas.

REKLAMA

Apskritai mėgstu bananus naudoti desertams gaminti. Šie vaisiai yra vidutiniškai saldūs, nerūgsta ir nesuprastina kitų ingredientų skonio. Priešingai, lengvos bananų natos skanėste visada sutinkamos su džiaugsmu.

Kaip pasigaminti šį bananų tortą

Ypatingas ačiū tiems žmonėms, kurie sugalvojo pyragus ir tortus gaminti nekepdami. Malonu pamiršti viryklę! Bananų desertui gaminti būtinai rinkitės kokybiškus ingredientus. Nuo to priklauso viso skanėsto skonis.

REKLAMA

Ingredientai

  • 110 g sausainių
  • 4 bananai
  • 20 g želatinos (arba agaro)
  • 4 valg. š. citrinos sulčių
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 60 g cukraus
  • 60 g sviesto
  • 200 ml grietinėlės (~30–35 %)
  • 300 ml vandens
  • 400 ml kreminio sūrio (pvz., maskarponės)
  • 100 g cukraus pudros

Gaminimo eiga

 

1. Sausainius reikia smulkintuvu sutrupinti į trupinius ir sumaišyti su lydytu sviestu. Sudėkite į kepimo indą, išklotą pergamentu, ir prispauskite, kad sausainiai tvirtai priglustų prie dugno. Formą padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

REKLAMA

2. 2 bananus supjaustykite griežinėliais, įdėkite 2 valg. š. citrinos sulčių ir supilkite riebią grietinėlę. Susmulkinkite ingredientus smulkintuvu.

REKLAMA

3. Sūrį išplakite su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Supilkite kreminę bananų masę ir išplakite ingredientus iki vientisos masės.

4. Tada supilkite 10 g želatinos, išmirkytos 50 ml vandens, ir vėl išmaišykite kreminę masę. Supilkite kremą ant sausainių sluoksnio ir padėkite formą į šaldytuvą dar 2 valandoms.

REKLAMA

5. Likusią želatiną užpilkite 50 ml vandens. Likusį vandenį uždėkite ant ugnies, supilkite 2 valg. š. citrinos sulčių ir želatinos masę.

REKLAMA

6. 2 bananus supjaustykite griežinėliais ir išdėliokite ant sukietėjusio kremo. Paruoštą želatinos tirpalą užpilkite ant bananų ir padėkite pyragą į šaldytuvą dar 1 val.

Vaizdo įrašo medžiaga:

REKLAMA

Šis bananų ir sūrio pyragas puikiai tiks susibūrimams namuose prie arbatos puodelio. Tačiau ant šventinio stalo jis atrodys ne mažiau dailiai. Iš karto perspėju: suvalgę vieną gabalėlį šio daugiasluoksnio malonumo, vargu ar galėsite sustoti!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].