Sakoma, kad prie gero deserto reikia sunkiai dirbti: įvairios technikos ir faktūros, kelių rūšių burnoje tirpstantys sluoksniai, dekoracijos, be kurių negalima net pradėti gaminti deserto… Bet tam reikia daug pastangų, laiko ir žinių. Jei jų neturite, nereiškia, kad turėtumėte atsisakyti saldumynų. Tiesiog geras desertas gali būti labai paprastas. Puikus pavyzdys yra šis apelsininis tortas, kurio nereikia kepti.

REKLAMA

Kokio jis skonio? Toks skanus, kad viršys jūsų skonio vertinimo skalę. Vietoj įprastos sausainių tešlos – minkščiausi sausainiai grietininiame pertepime. Vietoj papuošimo – apelsinų želė su to paties vaisiaus gabalėliais. Ir vietoj paros virtuvėje, vos pusvalandis darbo. Šis apelsinų desertas visais atžvilgiais yra dieviškas!

Ingredientai:

REKLAMA
  • 700 g grietinės
  • 25 g želatinos (ar agaro)
  • 450 ml vandens
  • 1 stiklinė cukraus
  • 300 g krekerių ar neutralaus skonio sausainių
  • 90 g želė (geriausia – apelsinų skonio)
  • 1 apelsinas
  • vanilinio cukraus pagal skonį

Gaminimo eiga:

1.Norėdami pagaminti želė pyragą su vaisiais, želatiną ištirpinkite 150 ml karšto vandens ir padėkite į šalį.

REKLAMA

2.Nuluptą apelsiną supjaustykite griežinėliais. Ištirpinkite apelsinų želė 300 ml karšto vandens, supilkite į gilų indą (geriausia į puodą), tolygiai paskirstykite apelsinų skilteles ir padėkite į šaldytuvą.

REKLAMA

3.Sutrupinkite krekerius į mažus gabalėlius.

4.Grietinę (20 % riebumo) išplakite su visu cukrumi, kol kristalai visiškai ištirps, įpilkite pravėsusios želatinos ir vėl plakite iki vientisos masės.

REKLAMA

5.Sumaišykite grietinę su krekeriais ir maišykite, kol sausainiai pasiskirstys tolygiai.

REKLAMA

6.Užpilkite sustingusią apelsinų želė grietinės-sausainių mase ir padėkite į šaldytuvą.

7.Kai visa masė sustings ir sukietės, porą sekundžių panardinkite ją į karštą vandenį, indą apverskite ant plokščios pyrago lėkštės ar tortinės ir lengvai pakratydami ant jos perkelkite šį vaisių desertą.

REKLAMA

Šis apelsininis tortas nėra tik dar vienas saldus šedevras. Tai nuostabus citrusinių vaisių želė ir sultingų vaisių, saldaus pieno masės ir subtilių sausainių derinys. Norisi valgyti ir su niekuo nesidalinti? Tad išsaugokite receptą ir paruoškite šį spalvingą stebuklą.

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].