Keptas arbūzas ant grotelių. Dieviško skonio lengvas desertas!

Šiandien mes sužinosime, kas yra keptas arbūzas. Kiek įdomus šis receptas? Ar tai tiesiog keistas ekstravagantiškų kulinarijos specialistų išradimas? Mes rekomenduojame pabandyti jį kepti keptuvėje ar grilyje. Jūs arba įsimylėsite jį, arba smagiai praleisite laiką!

REKLAMA

Keptas arbūzas

Šis receptas yra ypač geras, jei nusipirkote didžiulį arbūzą, ir jis pasirodė nelabai saldus. Pirma, panaudosite produktą, kurio niekas nenori valgyti, ir antra, padarysite jį saldesniu.

arbūzas

REKLAMA

Žemiau pateikiamas ingredientų kiekis yra 2 dideliems gabalėliams. Tai yra tuo atveju, jei pirmiausia norėsite pasidaryti nedidelę porciją, kad galėtumėte patys susipažinti su nauju desertu.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 riekelių arbūzo
  • 1 valgomojo šaukšto bulvių krakmolo
  • 80 g cukraus pudros
  • 30 g sviesto
  • 1 puodelio ledų
  • 3-4 graikinių riešutų

Gaminimas:

REKLAMA

Arbūzą reikia atpjauti, kad būtų maždaug 2 cm storio žiedas. Tada nupjaukite žievę, kad turėtume kvadratinį arbūzo gabalą.

Perpjaukite įstrižai. Taip gausite 2 arbūzų trikampius, kuriuos kepsite.

REKLAMA

Dabar turite pašalinti drėgmės perteklių nuo jo paviršiaus. Tam puikiai tinka popieriniai rankšluosčiai.

arbūzas

REKLAMA

Kol arbūzas šiek tiek džiūsta, paruoškite mišinį. Krakmolą ir cukraus pudrą gerai išmaišykite.

Įkaitinkite keptuvę ir ant jos ištirpinkite gabalėlį sviesto. Tada sumažinkite šilumą iki vidutinės. Arbūzą reikia labai atsargiai apvolioti krakmolo mišinyje. Jūs netgi galite lengvai įspausti mišinį į jo paviršių.

REKLAMA

Apkepę vieną arbūzo riekelės pusę, ją apverskite. Tai turėsite padaryti keletą kartų, kas 2-3 minutes. Tai sukurs traškią plutą.

REKLAMA

arbūzas

Keptas arbūzas iš išorės turėtų turėti kietą karamelės plutą. Ant viršaus uždėkite paprastų vanilinių ledų ir pabarstykite smulkintais riešutais. Skanaus!

REKLAMA

Svečiai tikrai bus nustebinti tokio deserto. Ir dar labiau juos nustebins tai, kad šis patiekalas yra labai skanus. Dėl to rūgštus arbūzas tampa sultingu desertu su saldžia karamele.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].