Jums tikrai patiks šis naminis saldžiarūgštis padažas.

REKLAMA

Jei norite sutaupyti laiko, tiesiog  išvirkite maišelį ryžių, apkepkite vištieną, apliekite padažu ir galėsite skaniai pavakarieniauti.

 

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

(septyniems 900 ml tūrio stiklainiams)

  • 2 kg jaunų cukinijų
  • 2 kg pomidorų
  • 1,5 kg raudonųjų paprikų
  • 1 geltonosios paprikos
  • 1 kg svogūnų
  • 500 g konservuotų ananasų
  • 2 skardinių kukurūzų
  • 300 g pomidorų tyrės
  • 3 didelių česnako skiltelių
  • 250 ml 9% acto
  • 4 šaukštų rapsų aliejaus
  • 1/2 stiklinės granuliuoto cukraus
  • 2 valg. š. druskos
  • 2 arb. š. česnako granulių
  • 2 arb. š. baziliko
  • 1/2 arb. š.  čili miltelių
  • 1/2 arb. š. imbiero miltelių
  • 1/2 arb. š. maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nuplaukite ir nusausinkite cukinijas (naudokite jaunas cukinijas, kad jų nereikėtų lupti ir išimti sėklas).

Nuplaukite ir nusausinkite kitas daržoves.

REKLAMA

Paprikas ir cukinijas supjaustykite kubeliais.

Daržoves pabarstykite dviem šaukštais druskos.

REKLAMA

Palikite pastovėti dvi valandas, kad išsiskirtų sultys.

Supjaustykite pomidorus.

REKLAMA

Sudėkite pomidorus į puodą.

REKLAMA

Virkite juos dažnai maišydami.

Dar šiltus pomidorus sutrinkite trintuvu.

REKLAMA

Gautą padažą atidėkite į šalį.

Svogūnus nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.

REKLAMA

Į atskirą puodą įpilkite aliejaus.

REKLAMA

Sudėkite svogūnus.

REKLAMA

Kepkite ant silpnos ugnies, kol svogūnai taps skaidrūs.

REKLAMA

Nusausinkite paprikas ir cukinijas.

Suberkite į puodą su svogūnais.

REKLAMA

Suberkite ananasų gabalėlius, pipirus ir smulkintą česnaką.

REKLAMA

Troškinkite apie 30 minučių, dažnai maišydami.

Nusausinkite kukurūzus.

REKLAMA

Į daržoves įpilkite pomidorų padažo.

REKLAMA

Supilkite pomidorų tyrę.

REKLAMA

Įdėkite druskos, acto ir cukraus.

Užvirinkite.

REKLAMA

Suberkite kukurūzus ir vėl užvirinkite.

Įberkite prieskonių.

REKLAMA

Išmaišykite ir paragaukite. Jei reikia, įberkite daugiau prieskonių.

REKLAMA

Supilstykite į sterilius stiklainius.

REKLAMA

Nuvalykite indo kraštus švaria šluoste, uždarykite dangtelius.

REKLAMA

Įdėkite stiklainius į šaltą orkaitę.

Nustatykite 130°C temperatūrą.

REKLAMA

Sterilizuokite 20 minučių.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.