Tai – labai sultingas ir skanus pyragas, kurį norisi kartoti ir kartoti… Net jei negalite pasigirti puikiai kulinariniais sugebėjimais, tikrai verta išbandyti šį receptą. Garantuojame: nustebinsite net patys save!

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA

4 kiaušinių;

10 valgomųjų šaukštų cukraus;

REKLAMA

5 valgomųjų  šaukštų aliejaus;

150 ml pieno;

REKLAMA

150 g miltų;

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;

REKLAMA

2 šaukštų kakavos;

Žiupsnelio druskos.

REKLAMA

Pirmajam sluoksniui:

700 g šviežių slyvų (nuplautų ir perpjautų pusiau, be kauliukų);

REKLAMA

Šiek tiek cukraus;

3 šaukštų manų kruopų.

REKLAMA

Pyrago viršui:

3 šaukštelių vanilinio cukraus;

REKLAMA

3 šaukštų grietinėlės;

Tarkuoto šokolado.

REKLAMA

Kaip gaminti?

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite per pusę perpjautas slyvas. Pabarstykite cukrumi, suberkite manų kruopas. Kepkite apie 15 minučių iki 200 C įkaitintoje orkaitėje.

REKLAMA

REKLAMA

Išplakite kiaušinių trynius iki tirštų putų, įpilkite aliejaus, supilkite pieną, suberkite miltus ir kepimo miltelius. Kiaušinių trynius plakite atskirai su žiupsneliu druskos. Sumaišykite tešlos ingredientus, kol gausite vientisą masę. Tešlą padalinkite į dvi dalis, į vieną tešlos dalį suberkite kakavą, ir gerai išmaišykite. Gautą tešlą supilkite 2 sluoksniais ant slyvų, kepkite apie 20 minučių 180 C temperatūroje.

REKLAMA

Grietinėlę išplakite su cukrumi, pilkite ant jau atvėsusio pyrago. Išlydykite tarkuotą šokoladą, pilkite ant paruošto pyrago, ir įdėkite porai valandų į šaldytuvą.

Belieka virti kavą ir laukti svečių!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].