Skanus, purus, tikrai aukštas omletas, dar geresnis nei bet kada! Ir jis paruoštas visiškai be jokio aliejaus. Svarbiausia čia išlaikyti proporcijas!

REKLAMA

Ingredientai:

kiaušiniai;
pienas;
druska.

REKLAMA

Paimkite tiek kiaušinių, kiek paprastai gaminate sau ar savo šeimai. Išplakite iki vientisos masės šakute (šiam receptui nenaudokite mikserio!). Su stikline išmatuokite, kiek turite kiaušinių masės.

REKLAMA

Supilkite lygiai tiek pat pieno.

REKLAMA

Viską iki vientisos masės išmaišykite šakute (ne mikseriu!) Su žiupsneliu druskos. Jei naudojate maišytuvą ar mikserį, purus omletas nesigaus.

REKLAMA

Supilkite į dubenį storomis sienelėmis. Įdėkite  į puodą su vandeniu maždaug iki pusės dubens. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, kad vanduo burbuliuotų, bet nesitaškytų. Omletą gaminkite uždengę 20 minučių.

REKLAMA

Atsargiai išimkite paruoštą omletą iš indo (atsargiai: karštą!). Išverskite ant lėkštės. Prieš versdami galite silikonine mentele perbraukti kraštus, kad omletas lengviau atkibtų nuo indo kraštų.

REKLAMA

Patiekite ant stalo! Tai labai skanus purus omletas, kuris visada pavyksta.


Daugiau informacijos apie tai, kaip pasigaminti purų omletą, rasite toliau pateiktame vaizdo įraše:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].