Atrodo labai gražiai ir skaniai, ilgą laiką išlieka švelnūs ir minkšti.

REKLAMA

Ingredientai:

  • Cukinijos – 2 vnt.
  • Krapai – 20 g
  • Kiaušiniai – 4 vnt.
  • Miltai – 120 g
  • Druska pagal skonį
  • Pipirų mišinys – 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Džiovinto česnako milteliai – 1 šaukštelis
  • Itališkų žolelių mišinys – 1 šaukštelis
  • Rūkytos maltos paprikos milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Pievagrybiai – 300 g
  • Kietasis sūris – 150 g

Paruošimas:

REKLAMA
  1. Grybus supjaustykite plonais griežinėliais, tada kepkite aliejuje, kol suminkštės. Apibarstykite druska, pipirais ir kepkite, kol visas skystis išgaruos.
  2. Cukinijas sutarkuokite rupia tarka, įberkite druskos, išmaišykite ir palikite 5 minutes pastovėti, kad cukinijos išleistų savo sultis.
  3. Tada rankomis išspauskite susidariusias sultis, suberkite smulkintus krapus, prieskonius ir įmuškite kiaušinius, kruopščiai viską išmaišykite.
  4. Pabaigoje suberkite persijotus miltus, viską sumaišykite iki vientisos masės.
  5. Mišinį paskleiskite ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi, mentele išlyginkite ploną stačiakampio formos sluoksnį, 5–7 mm storio.
  6. Kepkite 200 C temperatūroje 20 minučių, kol suminkštės.
  7. Grybų įdarą tolygiai paskleiskite ant cukinijos paviršiaus, palikdami kelis centimetrus laisvos vietos.

Pabarstykite kietu sūriu, tarkuotu stambia tarka. Dalį sūrio palikite vėlesniam apibarstymui.

REKLAMA

Tvirtai susukite į ritinėlį.

Cukinijos suktinuko viršų pabarstykite likusiu tarkuotu sūriu, kepkite 5-10 minučių, kol sūris ištirps.

REKLAMA

Karštą cukinijos suktinuką supjaustykite gabaliukais, pabarstykite šviežiomis žolelėmis ir patiekite. Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].