Šeimininkės jau skina likusį ir paskutinį cukinijų derlių. Vieni žmonės jau gerokai prisivalgė šios daržovės blynų ar keptų riekelių pavidalu, o kitiems vasaros skanumyno dar neužteko, kad jo atsivalgytų.

REKLAMA

Todėl siūlome cukinijų sezono pabaigą uždaryti su įdomia ir gardžia kremine sriuba.

Jai paruošti jums reikės:

REKLAMA
  • Cukinijų – 450 g;
  • Porų – 400 g;
  • Špinatų – 400 g;
  • Ožkos sūrio – 150 g;
  • Baziliko lapelių – pagal skonį,
  • Aliejaus.

Kaip gaminti?

  1. Cukinijų kreminę sriubą pradėkite ruošti nuo porų paruošimo.
  2. Smulkiai supjaustykite ir kepkite, kol jie suminkštės.
  3. Po to galite pradėti ruošti cukinijas. Šiuo metų laiku nebus lengva rasti mažų ir jaunų daržovių, bet jei jų turite, gaminkite iš jų, jei ne – iš didesnių.
  4. Bet didesnės cukinijos turėtų būti be odelės ir sėklų.
  5. Paruoštas daržoves supjaustykite kubeliais ir sudėkite į keptuvę kartu su porais.
  6. Daržoves 10 minučių troškinkite uždengę dangčiu.
  7. Po to į keptuvę suberkite špinatus. Visas daržoves kartu troškinkite dar penkias minutes.
  8. Tada troškintas daržoves išimkite iš keptuvės ir kartu su sūriu ir bazilikais sumaišykite elektriniu trintuvu puode arba tiesiai keptuvėje.
  9. Sriubai šiek tiek atvėsus, ją galėsite patiekti tiesiai ant stalo.
  10. Galite pagardinti keptos šoninės gabalėliais (tai nėra būtina)
  11. Vakare galite šią puikią sriubą patiekti su ruginės duonos džiūvėsėliais.

Gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].